Κοινή επιστολή Τσίπρα, Νταντσίλα, Μπορίσοφ για επιτάχυνση της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας




Η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, ζήτησαν την επίσπευση των διαδικασιών για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη του στην τηλεόραση Tv Pink.

  • «Οι πρωθυπουργοί, Αλέξης Τσίπρας, Βιορίκα Νταντσίλα και Μπόικο Μπορίσοφ απέστειλαν κοινή επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με την οποία ζητούν να επιταχυνθεί η πορεία ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε ο Βούτσιτς.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι στην επιστολή που απέστειλαν οι τρεις πρωθυπουργοί και οι οποία δεν γνωστοποιήθηκε στην κοινή γνώμη, εκφράζεται η πεποίθηση πως θα διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή με την επίσπευση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.

  • «Οι φίλοι, Τσίπρας, Νταντσίλα και Μπορίσοφ απέστειλαν επιστολή στην Μέρκελ και τον Μακρόν με την οποία τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή και ζητούν να προχωρήσει γρηγορότερα η ενταξιακή πορεία της Σερβίας. Ιδιαίτερα επισήμαναν την επίσπευση των διαδικασιών ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας. Τους ευχαριστώ γι αυτό. Μέχρι τώρα η επιστολή αυτή δεν ήταν γνωστή στην κοινή γνώμη», ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην συνέντευξη του στην τηλεοπτικό σταθμό Tv Pink.


29/04/2019 17:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βελιγράδι, Σερβία

 

Μόλις ένας στους πέντε Αυστριακούς θεωρεί ότι η ΕΕ εξελίσσεται στη “σωστή κατεύθυνση”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: