Ιστορική πρόκριση της Τότεναμ σε ματς «ροντέο»




Μετά από ένα ματς που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου, η Τότεναμ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League. Οι «σπερς» ηττήθηκαν 4-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», αλλά χάρη στο υπέρ τους 1-0 της περασμένης Τρίτης (9/4) και τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ, πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ.

Αυτά που συνέβησαν στο ξεκίνημα του αγώνα στο «Έτιχαντ», απλά… δεν γίνονται. Μόλις στο 4΄ ο Στέρλινγκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, με ωραία ενέργεια και εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Σον Χέουνγκ Μιν, σκόρερ και στο ματς του Λονδίνου, αξιοποίησε δύο… δώρα του Λαπόρτ (το πρώτο απευθείας στον Κορεάτη, το δεύτερο στον Λούκας Μόουρα, που έδωσε στον Έρικσεν και αυτός στον Σον) και «γύρισε τούμπα» το παιχνίδι, σκοράροντας στο 7΄ και στο 10΄ (στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη και ο Έντερσον). Η Σίτι έβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και αντέδρασε άμεσα, στο 11΄, με τον Αγουέρο να στρώνει στον Μπερνάρντο Σίλβα και τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 2-2, με τη βοήθεια κόντρας στον Ρόουζ. Το… παρανοϊκό ξεκίνημα ολοκληρώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν από παράλληλο γύρισμα του Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ με πλασέ από πολύ πλάγια αριστερά νίκησε τον Γιορίς για το 3-2.

Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο της Μάντσεστερ Σίτι, που ιδιαίτερα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου πίεσε ασφυκτικά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 59΄ με τον Αγουέρο. Όμως οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν φρόντισαν να «τελειώσουν» την πρόκριση και η Τότεναμ βρήκε απάντηση στο 73΄, με τον Γιορέντε να στέλνει με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ του Τρίπιερ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, αλλά ο διαιτητής είδε το βίντεο και μέτρησε το γκολ (4-3).

Η τελευταία πράξη του «θρίλερ» παίχτηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Στέρλινγκ από πάσα του Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι οπαδοί της Σίτι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, όμως με παρέμβαση του VAR ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και η Τότεναμ πήρε μία επική πρόκριση.

Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Σισοκό, Σον (χάνει τον πρώτο ημιτελικό), Ρόουζ, Γουανιάμα

Οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί (84΄ Σανέ), Κομπανί, Λαπόρτ, Γουόκερ, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Νταβίντ Σίλβα (63΄ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Ρόουζ (90΄+ Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα, Σισοκό (41΄ λ.τρ. Γιορέντε), Λούκας Μόουρα (82΄ Ντέιβις), Έρικσεν, Αλι, Σον

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: