Ημίγυμνοι διαδηλωτές κατά κλιματικής αλλαγής κάνουν άνω-κάτω το βρετανικό Κοινοβούλιο (video)

Eleven Extinction Rebellion activists stripped off in a bid to draw politicians’ attention to the Climate and Ecological Crisis in the House of Commons public gallery as British Members of Parliament debate indicative votes on Brexit in Parliament, central London, Britain, 01 April 2019. EPA, EXTINCTION REBELLION, HANDOUT
Μια ομάδα ημίγυμνων διαδηλωτών κατά της κλιματικής αλλαγής προκάλεσε αναστάτωση σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς επιδείκνυαν τα γυμνά τους κορμιά, την ώρα που οι βουλευτές προσπαθούσαν, μάταια, να επικεντρωθούν στη συζήτηση που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη για το Brexit.

  • Ενώ οι βουλευτές είχαν ξεκινήσει άλλη μια ημέρα συζητήσεων για το πώς ή ακόμη και το αν η χώρα θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περί τους δέκα διαδηλωτές γδύθηκαν, κατεβάζοντας τα παντελόνια τους και έχοντας ζωγραφίσει στους γλουτούς τους συνθήματα όπως: «Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα».
  • Το περιστατικό διήρκησε περίπου 25 λεπτά. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές είχαν κολλήσει με κόλλα τα χέρια τους στη τζαμαρία που βρίσκεται στον εξώστη των επισκεπτών και «βλέπει» στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής των Κοινοτήτων και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν για «προσβολή της δημόσιας αιδούς».

  • Οι βουλευτές δεν μπορούσαν να τραβήξουν το βλέμμα τους από τον εξώστη για το κοινό, όπου εξελισσόταν η γυμνή διαμαρτυρία, και άλλοι άρχισαν να γελούν όταν ο βουλευτής των Εργατικών Πίτερ Κάιλ, επιχειρώντας να υπερασπιστεί τη θέση του περί διεξαγωγής μιας επικυρωτικής ψηφοφορίας επί της συμφωνίας της κυβέρνησης για το Brexit, μίλησε για «γυμνή αλήθεια».

Οι ακτιβιστές είναι μέλη της οργάνωσης Extinction Rebellion, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Η ομάδα επισημαίνει ότι ήθελε να «τραβήξει την προσοχή των πολιτικών στο θέμα της Κλιματικής και Οικολογικής Κρίσης».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργήσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο, διότι το σημαντικότερο ζήτημα και το πλέον επείγον ζήτημα της εποχής μας αγνοείται με σκανδαλώδη τρόπο από την κυβέρνησή μας και τα ΜΜΕ της χώρας μας» σημειώνει ο ακτιβιστής Μαρκ Όβλαντ στο δελτίο τύπου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
01/04/2019 20:47

Αλήθεια ή… πρωταπριλιάτικο; Πολωνοί ιερείς έκαψαν δημόσια βιβλία Harry Potter ως ιερόσυλα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: