Η Τουρκία ξοδεύει εκατομμύρια στην Ουάσιγκτον: “Εξαγορές”, επιρροή και η μάχη της Ομογένειας




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, πέραν των 20 ετών, η ελληνική κυβέρνηση απέφευγε να παίξει το παιγνίδι των «δημοσίων σχέσεων» και της επιρροής στην αμερικανική πρωτεύουσα, ακολουθώντας μία κοντόφθαλμη πολιτική, η οποία είχε αποβεί εις βάρος των καλώς εννοούμενων εθνικών συμφερόντων.

  • Δυστυχώς το παιγνίδι παίζεται διαφορετικά στην Ουάσιγκτον και οι κυβερνώντες το είχαν αφήσει σε κάποιες ομάδες ομογενών, που έπαιρναν το χαρτζιλίκι τους χωρίς να έχουν σημαντική επίδραση σε μία πόλη, από την οποία εξαρτάται όλος ο κόσμος. Οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν «μισές δουλειές» και δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιμετωπίσουν την Τουρκία, η οποία κάθε χρόνο ξοδεύει εκατομμύρια για να υπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Η Άγκυρα είχε καταφέρει και είχε “εξαγοράσει” με διάφορους τρόπους πολιτικά συστήματα στην Αμερική, που την βοήθησαν να αποενοχοποιηθεί ακόμα και από την εισβολή εναντίον της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία από θύμα μετατράπηκε σε …θύτη!!! Η Τουρκία δεν κέρδισε ποτέ την Ομογένειά μας στην Ουάσιγκτον. Ήταν το Ισραήλ που μας νίκησε, το οποίο μας φέρθηκε πολύ εχθρικά. Ήταν μία περίοδος αυτή που δεν θέλουν να θυμούνται στην Ιερουσαλήμ και καλά κάνουν. Μας πονά πολύ και δικαιολογημένα μας πονά και μας ενοχλεί.

  • Για πολλά χρόνια, λοιπόν, τη «δουλειά» για την κατοχική δύναμη έκαναν το Ισραήλ και το «Εβραϊκό Λόμπι». Οι Εβραιο-Αμερικανοί έχουν αποδείξει τη δύναμη τους: Έχουν αλλάξει αποφάσεις που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση για την Πατρίδα τους. Παρά το γεγονός ότι και αυτούς τους κατατρώει η διχόνοια. Όμως είναι αποτελεσματικοί και όλοι, δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί, έχουν τον ίδιο στόχο: Να προστατεύσουν το Εβραϊκό Κράτος.

Από το 2010 το Εβραϊκό Λόμπι στέκεται απέναντι στην Τουρκία και αυτό το γεγονός βοήθησε για να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τους ομογενείς μας, που έχει γίνει πλέον στενή συνεργασία.

Η δημιουργία της οργάνωσης HALC από τον αείμνηστο Νίκο Μούγιαρη άνοιξε νέο κανάλι συνεργασίας με το εβραϊκό στοιχείο και καθημερινά βλέπουμε αποτελέσματα. Το σχέδιο νόμου των γερουσιαστων Ρόμπερτ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο, με τη βοήθεια των εβραϊκών και των αρμενικών οργανώσεων μπορεί και πρέπει να υπερψηφιστεί. Και γι’ αυτό, γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες. Είναι άμεση ανάγκη να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι για να σταλεί το απόλυτο μήνυμα στην Τουρκία: ότι δεν μπορεί να παίζει με τις ψυχές των ανθρώπων…

  • Όμως, η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να σκεφθούν ξανά την παρουσία τους στην Ουάσιγκτον, αλλά όχι με τις γνωστές ελληνικές προχειρότητες. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρεία DLA Piper, δίνοντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά φοβάμαι πως δεν έγινε με την κατάλληλη προετοιμασία και δεν συμβουλεύθηκε τους ομογενείς μας, οι οποίοι με δικά τους κονδύλια διεξάγουν ένα πολύ όμορφο αγώνα για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ως γνωστό, στην Αθήνα -και στη Λευκωσία- είναι όλοι σοφοί και ξέρουν τα πάντα. Γνωρίζουν και πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Αμερική τρομάρα τους.

Βεβαίως, δεν έχουν ιδέα και έχουν ανοίξει μία τρύπα και πετάνε μέσα τα χρήματα των φορολογουμένων. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν ζητάμε από την Αθήνα και τη Λευκωσία να παρανομήσουν, όπως κάνουν οι Τούρκοι και δυστυχώς δεν τιμωρούνται. Μπορούν με νόμιμα μέσα να εξυπηρετήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους και να έχουν κέρδη για τα εθνικά μας θέματα.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η αμερικανική γραφειοκρατία δεν αλλάζει την πολιτική της. Είναι ένας μύθος. Οι πολιτικές αλλάζουν με πράξεις. Και σωστή στρατηγική. Η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν ενταχθεί σε μία φιλοαμερικανική συμμαχία στη Μεσόγειο. Οι ηγέτες των δύο χωρών απαιτείται επιτέλους να μάθουν και να ζητούν, όχι μόνο να δίνουν… Η προσφορά της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ είναι μηδενική, δημιουργεί απίστευτα προβλήματα στη Δύση, αλλά πάντα φεύγει με κέρδος.

Για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ουάσιγκτον, απαιτείται επίσης συνεργασία και οργάνωση στον υψηλότερο βαθμό και πάνω απ’ όλα διαβούλευση με τους πραγματικούς εργάτες και υποστηρικτές των εθνικών μας θεμάτων στην Ομογένεια. Ας σταματήσει επιτέλους η συνεργασία με τσαρλατάνους… Πότε θα γίνουν τα παθήματα μαθήματα;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Θα αντέξει ο Ερντογάν την πίεση των ΗΠΑ; Σκέφτεται πλέον τον δρόμο της συνθηκολόγησης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: