Η ψήφος στο Ποτάμι είναι ένα βροντερό «όχι» σε μία φοβική Ευρώπη, τόνισε ο Θεοδωράκης

File Photo: Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε περιοδεία. Πηγή: @ToPotami
«Η ψήφος στο Ποτάμι θα είναι ένα βροντερό «όχι» σε μία φοβική Ευρώπη. Η ψήφος για το Ποτάμι είναι ψήφος για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο» τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

  • Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρα το πλέον φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ανέφερε ο Ιεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι στόχος του Ποταμιού είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν στις εκλογές γιατί “η επόμενη Ευρωβουλή θα κρίνει εάν θα πάμε προς μία ανοικτή και πιο ενωμένη Ευρώπη και τελικά αν θα επικρατήσουν οι καταστροφικές δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού ή όχι”.

Αναφερόμενος στη Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «το Ποτάμι έχει μέσα του και ανθρώπους που θα αποκαλούσαμε «Κεντροαριστερούς» και ανθρώπους που θα αποκαλούσαμε «Κεντροδεξιούς». Όμως το σημαντικότερο για όλους είναι ότι το Ποτάμι εκφράζει μια σύγχρονη αντίληψη της πολιτικής που θέλει λύσεις και όχι ιδεολογικές παλινδρομήσεις».

  • «Δεν συμμετέχουμε σε παιχνίδια εντυπώσεων, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε επί τέσσερα σχεδόν χρόνια με την ακροδεξιά, ούτε με το ΚΙΝΑΛ που επιστρέφει στις γνωστές πρακτικές του παλαιοκομματισμού. Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετέχουμε σε οποιονδήποτε διάλογο με τα παραπάνω κόμματα, αν είναι αυτά που εσείς προσδιορίζεται ως Κεντροαριστερά» πρόσθεσε.

Τέλος, για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το αν το Ποτάμι θα κατεβεί αυτόνομο στις εθνικές εκλογές είπε «Προφανώς! Το Ποτάμι θα παραμείνει μια ανόθευτη κεντρώα, προοδευτική, τολμηρή φωνή στη χώρα. Οποιαδήποτε προεκλογική συνεργασία θα ήταν σαν να εγκαταλείπουμε τους ανθρώπους που στηρίζουν το Ποτάμι» και υπογράμμισε ότι θα προσπαθήσουν να συνεργασθούν με όποιον κερδίσει τις εκλογές.

  • «Δε μετέχουμε στις εκλογές για να καταγγέλλουμε και να κουνάμε το δάχτυλο, θέλουμε να μετέχουμε ενεργά στη λήψη αποφάσεων» σημείωσε.

08/04/2019 15:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Παπαθεοδώρου στην Βουλή: Διαπλοκή πολιτικής και επαγγελματικής ιδιότητας κ. Ξεπαπαδέα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: