Το διακύβευμα των ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως από την κάλπη του Μαΐου θα βγουν πολιτικά μηνύματα.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha και τον δημοσιογράφο Α. Σρόιντερ, ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θέλει το βράδυ της 26 Μαΐου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι ο μεγάλος ηττημένος θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο μεγάλος νικητής η ΝΔ. «Ο Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ηττηθεί» είπε, προσθέτοντας πως αυξάνεται η απαίτηση του κόσμου για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

  • Κάνοντας λόγο για μια καθαρή νίκη ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως θέλει να έχει δύο χαρακτηριστικά: Να είναι μια μεγάλη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφος επιδοκιμασίας στη ΝΔ. «Είναι πολύ σημαντικές οι εκλογές Η κλεψύδρα για τον κύριο Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την οικονομία και για τα θετικά νούμερα που παρουσιάζονται, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το πραγματικό πρόβλημα είναι ποιόν εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές. «Ξέρουν ότι την επόμενη μέρα έρχεται μια κυβέρνηση που θα μειώσει φόρους και θα βοηθήσει τη ανάκαμψη. Αρά προεξοφλούν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Η διαφορά μου με τον Τσίπρα είναι ότι εγώ λέω «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα» είπε, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν πως η Ελλάδα είναι η 5η πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου και πως το εισόδημα των Ελλήνων συρρικνώθηκε στα επίπεδα του 2013.

  • «Ας βγει στην κοινωνία ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο σε γυμναστήρια με ανιχνευτές μετάλλων» είπε, προσθέτοντας πως η μεσαία τάξη αφανίστηκε, υπερφορολογήθηκε. «Δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που ο κ. Τσίπρας της πήρε. Ο κ. Τσίπρας είπε απίστευτα ψέματα για να κερδίσει την εξουσία. Τώρα που ξέρει πως φεύγει έχετε καμία αμφιβολία ότι θα πει ψέματα; Διχάζει, πολώνει, πετά λάσπη. Φεύγει με τον εκνευρισμό του ηττημένου. Για μένα η πολιτική της ανάπτυξης είναι πολιτική που αφορά τους πολλούς» τόνισε, ενώ απάντησε και στις κατηγορίες της κυβέρνησης πως ο ίδιος σκοπεύει να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

«Η κυβέρνηση επιδίδεται σε χυδαία προπαγάνδα fake news. Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων. Είπα ότι είμαι απέναντι στην επιδοματική λογική, να έχουμε νέους εξαρτημένους από επιδόματα και χριστουγεννιάτικα δωράκια και αναφερόμουν στο κοινωνικό μέρισμα και είπα πως τα επιδόματα έχουν την αξία τους. Δεν θα πω όχι σε κάποιον που είχε ανάγκη, αλλά πολιτική με επιδόματα δεν μπορούμε να κάνουμε. Η μονταζιέρα εκπορεύεται από το Μαξίμου» είπε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην εφημερίδα Δημοκρατία την οποία χαρακτήρισε «Δούρειο Ίππο».

  • Σχολιάζοντας θετικά την αποπληρωμή του δανείου στο ΔΝΤ ο Πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την απορία «γιατί δεν αποπληρώνει η κυβέρνηση τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε χιλιάδες επιχειρηματίες; Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει για το πώς θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στην εστίαση κλπ. Αυτές είναι οι τολμηρές αλλαγές που έχει ανάγκη η οικονομία» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι ένα δημόσιο πρόσωπο το οποίο έχει κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία, ότι ο κ. Παππάς, εκ μέρους του κ. Τσίπρα, του ζήτησε να δανείσει στον Καλογρίτσα να στήσουν ένα «ΣΥΡΙΖοκαναλο». «Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση; Αν τα έλεγαν για εμένα θα είχα προσφύγει στη δικαιοσύνη» είπε, χαρακτηρίζοντας τυπικές τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία.

  • «Δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή. Ο κ. Μαρινάκης στήριξε την κυρία Δούρου και μέχρι το 16 ήταν προνομιακός συνομιλητής του Τσίπρα. Πίσω από κάθε σκάνδαλο σήμερα κρύβεται ο Νίκος Παππάς. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ναι ή όχι;» διερωτήθηκε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως η ατζέντα της είναι ο βούρκος και η συνολική απαξίωση της πολιτικής, μια ατζέντα, που όπως είπε, είναι και ουσιαστικά της Χρυσής Αυγής.

Κληθείς να απαντήσει στο ότι ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως ο ίδιος θα αθωώσει τον κ. Μαρινάκη τόνισε πως ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, «κρίνει από τις παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη, κρίνει από τις παρεμβάσεις του στην υπόθεση της Νοβάρτις όταν υπουργοί του έξω από το Μαξίμου μιλούσαν για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Η δικαιοσύνη θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της. Οι εποχές των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη τελειώνουν» τόνισε.

  • Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πάνω σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο που αφορά γιατρούς χτίστηκε μια πολιτική σκευωρία. «Δέκα πολιτικοί σύρθηκαν στη Βουλή, τώρα που αρχίζουν να αθωώνονται δεν είδα τον κ. Τσίπρα να ζητά συγγνώμη από τον Πικραμμένο. Αυτή είναι η πολιτική σκευωρία. Δεν μπορώ να προκαταλάβω την έκβαση της υπόθεσης Για το κάδρο μιλάω, υπήρξε προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων» τόνισε κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα για υποκρισία όσον αφορά το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

«Ο κ. Τσίπρας κατακεραυνώνει τη ΝΔ που δεν άλλαξε το 86. Οι υπουργοί του κρύβονται πίσω από το 86. Βαθύτατη υποκρισία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει απόλυτα για το ποιος αγωνίζεται να ενισχύσει το κύρος των θεσμών. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι το 86 θα αλλάξει. Το ζητάω από το 2006» είπε.

  • Απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι κατά το παρελθόν ο ίδιος είχε εκφράσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα ολοκλήρωνε τον κύκλο της, δήλωσε πως πράγματι η κυβέρνηση έφτασε στο τέλος της. «Υποτίμησα την αγάπη του κ. Τσίπρα για την καρέκλα. Πίστευα ότι θα αναζητούσε ένα τρόπο να θέσει τέλος στη φαρσοκωμωδία μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας που στηρίζεται σε πολιτικά εξαγορασμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Όπως είπα από τον Κουρουπλή στην Κουντουρά και στον Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος».

Χαρακτηρίζοντας την ΝΔ ως τον στυλοβάτη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη σχέση του με τον υποψήφιο του ΕΛΚ Βέμπερ ο οποίος ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία αύριο από την Αθήνα. Απάντησε μάλιστα στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κ. Βέμπερ είναι ανθέλληνας.

  • «Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο. Αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός με αυτό το βεβαρυμμένο ιστορικό στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και να χαρακτηρίζει μια προσωπικότητα Ευρωπαϊκή ως ανθέλληνα πάει πάρα πολύ. Ο κ. Βέμπερ έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνουν λιγότεροι φόροι. Σε αυτή τη θέση πως τοποθετείται ο κ. Τσίπρας;» διερωτήθηκε χαρακτηρίζοντας το διακύβευμα για την Ευρώπη την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών ως σημαντικό. Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον υποψήφιο Στέλιο Κυμπουρόπουλο τονίζοντας πως είναι τεράστια σημασία για τη ΝΔ ότι μπορεί να δείξει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια και διακρίσεις. Αξίζει να είναι στην ευρωβουλή όχι για την αναπηρία του αλλά για αυτά που έχει να προσφέρει» είπε.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και στις αποδοκιμασίες κατά κυβερνητικών στελεχών ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής. «Απορρίπτω οποιαδήποτε μορφή φραστικής και φυσικής βίας. Καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος είναι οργισμένος. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του αλλά και τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά τη Συμφωνία έβαλε την πλειοψηφία των πολιτών απέναντι. Το βασικό επιχείρημα γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ποτέ. Κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας να μην περάσει η συμφωνία. Θα κάνω ότι περνά για να μετριάσω τις αρνητικές συνέπειες. Θα αγωνιστούμε να στηρίξουμε το όνομα αυθεντική Μακεδονία. Θα αγωνιστούμε να κατοχυρώσουμε ελληνικά προϊόντα. Η Ελλάδα διατηρεί σε κάθε κεφάλαιο τη δυνατότητα να μπλοκάρει την ένταξη στην ΕΕ εφόσον τα κριτήρια δεν τηρούνται» είπε, ενώ απέρριψε την πρόταση για να δοθεί το νόμπελ ειρήνης στον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Τιμητικό ένα νόμπελ για μια κακή συμφωνία δεν το αντιλαμβάνομαι» είπε χαρακτηριστικά.

  • Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ λέγοντας πως η ΝΔ είναι πάντα συνεπής στις θέσεις της. «Ο κ. Τσίπρας αν θέλει να είναι συνεπής θα πρέπει να ξεκινήσει στην πορεία του πολυτεχνείου από την Αμερικανική πρεσβεία και να καταλήξει στο πολυτεχνείο» είπε επισημαίνοντας όμως πως υπάρχουν και αγκάθια στις σχέσεις με τις ΗΠΑ. « Γιατί η Ελλάδα στηρίζει τον Μαδούρο; Τι συνδέει τον κ. Τσίπρα με Μαδούρο; Θέμα δεύτερο είναι τα ζητήματα ασφάλειας των συνόρων. Ο κ. Τσίπρας μας έχει πει πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Δεν έχει πει μια φορά ότι η Ελλάδα πρέπει να φυλά τα σύνορά της που είναι και ευρωπαϊκά. Και στα θέματα της τρομοκρατίας όταν τοποθετείται στο ευρωψηφοδέλτιο ο επίσημος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλητής με τους καταδικασμένους τρομοκράτες στον κορυδαλλό οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό τον κόσμο της βίας δεν έχουν καθόλου διαρραγεί. Δεν μπορεί η Ελλάδα σήμερα να είναι ξέφραγο αμπέλι» είπε.

Αναφερόμενος στο θέμα των Εξαρχείων ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η αστυνομία θα έπρεπε να είχε μπει δω και καιρό. «Το θέμα δεν αντιμετωπίζεται μόνο κατασταλτικά. Πρέπει να ξεκινήσει από τα πανεπιστήμια. Όταν το ορμητήριο είναι το πανεπιστήμιο, όταν καταργηθεί το άσυλο η αστυνομία θα μπορεί να μπαίνει στο πανεπιστήμιο αν κρίνει πως υπάρχει λόγος. Αν υπάρχει παραβατικότητα στο πανεπιστήμιο η αστυνομία θα παρεμβαίνει χωρίς άδεια» είπε προαναγγέλλοντας την ανασύσταση της ομάδας Δέλτα και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα για την περιοχή αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει μια νέα μεγάλη και τολμηρή παρέμβαση στο αρχαιολογικό μουσείο, με ενδεχόμενη πεζοδρόμηση της Πατησίων.

  • Ενόψει και της αυριανής ομιλίας του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για την παιδεία λέγοντας πως ισοπεδώνει τον χαρακτήρα της τεχνολογικής εκπαίδευσης και βάζει εμπόδια στα πρότυπα σχόλια. «Μια κυβέρνηση που εφάρμοσε τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές έρχεται και βγάζει τα απωθημένα της στην παιδεία. Έχουμε πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα για την παιδεία, πως τα παιδιά θα βρίσκουν μια δουλειά την επόμενη μέρα. Η ισοπέδωση πως όσοι έχουν σπουδάσει είναι ελίτ και μόνο εμείς καταλαβαίνουμε τον λαό είναι το δηλητήριο που στάζει ο κ. Τσίπρας. Η ζωή είναι ανηφόρα αλλά αν δουλέψεις σκληρά η ζωή θα είναι καλύτερη» είπε.

Τέλος αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να λύσουν τα χέρια του. «Κυβέρνηση την επόμενη μέρα θα σχηματιστεί και για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Αν με ρωτάτε αν αυτή συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή του μορφή σας λέω όχι. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να αποτελεί μέρος πλατιάς συμμαχίας συμπόρευσης για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
22/04/2019 21:03

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μενέντεζ: Η ΝΔ χαιρετίζει την νομοθετική πρωτοβουλία για αν. Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: