Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 38χρονης Φιλιππινέζας και της 6χρονης κόρης της μετά την ομολογία του 35χρονου υπολοχαγού της Εθνικής Φρουράς, οι αντιπαραθέσεις χθες στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα των πρόωρων εκλογών και του λαϊκισμού από τα κόμματα και η πλήρης ενοποίηση του δικτύου ηλεκτρισμού ελεύθερων περιοχών και κατεχομένων, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου.

H εφημερίδα «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξευτελισμός!», γράφει ότι βουλευτές παραδέχθηκαν χθες κατά τη συνεδρία της ολομέλειας, τον λαϊκισμό τους και ότι ευθύνονται για την απαξίωση τους από την κοινωνία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έσπασε και ομολόγησε ο υπολοχαγός «Ορέστης» τον φόνο της μάνας και της κόρης. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ μέσα από την έκθεση του αφήνει ακόμα την ελπίδα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Παραδοχή υπολοχαγού για φόνο μάνας – κόρης», γράφει ότι κάτω από την πίεση των στοιχείων αλλά και την επιμονή των ανακριτών αργά χθες το απόγευμα, ο 35χρονος υπολοχαγός της Εθνικής Φρουράς αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη διάπραξη της δολοφονίας της 38χρονης Φιλιππινέζας Marry Roze. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το μέτωπο των έξι δημάρχων εκφράζει με επιστολή του στην εκτελεστική επιτροπής της Ένωσης Δήμων την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μιας νέας γενικής συνέλευσης για να τεθεί εκ νέου το θέμα των δημοψηφισμάτων για τις συγχωνεύσεις δήμων. Αλλού γράφει ότι οι ΗΠΑ βλέπουν πρόοδο κατά του ξεπλύματος.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έγινε ενιαίος ο ηλεκτρισμός», γράφει στο κύριο του θέμα ότι το ηλεκτρικό δίκτυο ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών λειτουργεί πλέον ως ένα με πλήρη ενοποίηση. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του πρωταθλητή Μάριου Γεωργίου στον «Φιλελεύθερος», ο οποίος αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε έχοντας να παλέψει με τον θάνατο, την εγκατάλειψη και του μπούλινγκ. Αλλού γράφει ότι ομολόγησε το έγκλημα ο 35χρονος υπολοχαγός, ο οποίος στραγγάλισε τη Μαρί στο σπίτι του.

Η εφημερίδα η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπέδειξε σημείο ταφής της 6χρονης» γράφει ότι το προφίλ «Ορέστης ΑΠΟΕΛ» κάρφωσε 35χρονο ύποπτο και οι εξελίξεις χθες ήταν καταιγιστικές για την υπόθεση φόνου της 38χρονης Mary Rose και της εξαφάνισης της 6χρονης κόρης της Sierra. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανέκδοτο κατάντησαν τα έργα στο κέντρο της Λευκωσίας αφού ύστερα από 7 χρόνια ο δήμαρχός της πόλης δεν είναι σε θέση να πει πότε θα ολοκληρωθεί επίσημα το έργο. Αλλού γράφει ότι στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση για το ΓΕΣΥ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail γράφει στο κύριο της θέμα ότι «Η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στο θέμα του δολοφόνου του μεταλλείου», αναφέροντας ότι οι έρευνες για το εξαφανισμένο παιδί μεταφέρθηκαν σε τοποθεσία στη Λευκωσία χθες βράδυ ύστερα από νέες συλλήψεις. Αλλού γράφει ότι το χαλάζι οδήγησε στο κλείσιμο δρόμων, την ώρα που αναμένεται συνέχιση των βροχών όμως μετά από αυτό ο ουρανός θα καθαρίσει. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις προσπάθειες για προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο ώστε να μειωθούν τα ναύλα.

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/04/2019 09:37

Mε Μπάνε Πρέλεβιτς το Total Football του OPEN για τη μεγάλη γιορτή του ΠΑΟΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: