Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι πληροφορίες για το στυγερό φονικό γυναίκας το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε την Κυριακή στο Μιτσερό και οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά την και την σύλληψη ενός υπόπτου, η έκθεση του ΓΓ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι επαφές Μενέντεζ στη Λευκωσία, οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την έκδοση νέου ομολόγου, τα ενεργειακά, η μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση και οι αναφορές του Προέδρου των ασθενών για το ΓεΣΥ και τη στάση μερίδας ιατρών είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Να μην φύγει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ» και αναφέρει ότι ο ΠτΔ έστειλε δραματικό μήνυμα για την ειρηνευτική δύναμη στη συνάντησή του χθες με τον γερουσιαστή Μενέντεζ ο οποίος και μίλησε για νέα μέρα στις σχέσεις Κύπρου με ΗΠΑ και Δύση. Αλλού γράφει πως εκφράζονται φόβοι για διπλό φονικό μετά τον εντοπισμό της σορού γυναίκας στο Μιτσερό και ότι διεξάγονται νέες έρευνες σήμερα για εντοπισμό του 6χρονου παιδιού της. Επίσης η «Α» γράφει για τα δημοψηφίσματα που θα γίνουν για τις συγχωνεύσεις Δήμων.

«Εμπόδια από δήμους για τη μεταρρύθμιση» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως εγκρίθηκε πρόταση για διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων για συγχώνευση δήμων και ότι αρκετοί δήμαρχοι του ΔΗΣΥ τάσσονται υπέρ της διενέργειας. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αναζητείται η 6χρονη κόρη της γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή στο φρεάτιο στο Μιτσερό και ότι ύποπτος είναι ο πρώην συμβίος της που σήμερα οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου. Αλλού αναφέρει για επίθεση του προέδρου των οργανωμένων ασθενών εναντίον κλινικαρχών με τοποθέτηση για ‘επιχειρηματίες με άσπρη μπλούζα’.

Κάτω από τον τίτλο «Ήρθαν όλοι για σχεδιασμούς» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα πως ξεκαθαρίζουν τα επόμενα βήματά τους οι παίκτες των κοιτασμάτων Total-Eni, Noble, Exxon Mobil και ότι η εβδομάδα που διανύουμε είναι εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων. Αλλού αναφέρει πως ο πλανήτης θρηνεί για την Παναγία των Παρισίων και ότι κολοσσοί δίνουν δωρεές εκατομμυρίων για ανοικοδόμησή της. Ο «Φ» γράφει ακόμη πως κόλλησε η διασύνδεση κινητής με τα κατεχόμενα με εμπόδια τεχνικής φύσεως και την υφιστάμενη νομοθεσία.

Η Χαραυγή με τίτλο «Στα μουλωχτά τ/κ γη σε στέλεχος ΔΗΣΥ» γράφει στο κύριό της θέμα πως ο κηδεμόνας τ/ κ περιουσιών αγνοώντας αντιδράσεις και χωρίς διαδικασίες παραχώρησε τ/κ προνομιακό φιλέτο στον γιο του επαρχιακού γραμματέα ΔΗΣΥ Λάρνακας και ότι το φιλέτο διεκδικούσαν και άλλοι πρόσφυγες που εισέπραξαν την άρνηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Αλλού αναφέρει ότι κινδυνεύουν και τα δικά μας αρχαία από πυρκαγιές και φιλοξενεί δηλώσεις στο ΚΥΠΕ της Διευθύντριας του τμήματος αρχαιοτήτων. Επίσης «Χ» αναφέρει πως έληξε η προθεσμία για την μετακίνηση του φορτίου πυρίτιδας από την κατοικημένη περιοχή στην Αραδίππου.

«Επιστρέφει στο μεταλλείο με το πρώτο φως της ημέρας η Αστυνομία» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που γράφει ότι οι αρχές πιστεύουν ότι η 6χρονη κόρης της γυναίκας που εντοπίστηκε στο Μιτσερό ενδεχομένως να είναι στην ίδια περιοχή αφού και αυτή είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα. Αλλού αναφέρεται στις επαφές Μενέντεζ στη Λευκωσία και την αναφορά του για νέα σελίδα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου. Επίσης η εφημερίδα γράφει για το Comi Con που θα φιλοξενήσει η Κύπρος το Σαββατοκύριακο και το οποίο αναμένεται να επισκεφθούν 17,000 άτομα.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/04/2019 07:30

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: