Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι συνεχιζόμενες έρευνες της Αστυνομίας και οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας 38χρονης το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στο Μιτσερό, και η αναζήτησης της εξάχρονης κόρης της, η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την αποστολή καλών του υπηρεσιών και η πρώτη αντίδραση της Λευκωσίας σε αυτήν, η απόφαση της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα για την επιστροφή περιουσίας Αγγλοκύπριας στα κατεχόμενα και η απώλεια σημαντικού χρόνου στη διάσωση της Παναγίας των Παρισίων από την πυρκαγιά, λόγω δυσλειτουργίας υπολογιστή, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Έκθεση-καμπανάκι» πως παρά την μη επίτευξη προόδου ο ΓΓ του ΟΗΕ διατηρεί εν ζωή την προσπάθεια για όρους αναφοράς. Αλλού γράφει για την υπόθεση στο Μιτσερό και πως συνεχίζονται οι έρευνες και η αγωνιώδης αναζήτηση του 6χρονου κοριτσιού. Επίσης αναφέρει πως χάθηκε πού σημαντικός χρόνος στην προσπάθεια διάσωσης της Παναγίας των Παρισίων λόγω δυσλειτουργίας υπολογιστή, που υπεδείκνυε στους υπεύθυνους ασφαλείας λάθος σημείο για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Ο «Πολίτης», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η πρόταση της Λουτ έμεινε εκτός έκθεσης», γράφει πως η απεσταλμένη του ΓΓ πρότεινε νέα διάσκεψη για να καθοριστούν βήματα και χρονικός ορίζοντας και πως η Τουρκία φέρεται να έχει ένσταση σε συμμετοχή της ΕΕ σε διάσκεψη διαδικασίας. Αλλού αναφέρει πως για πρώτη φορά στην ιστορία της η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας της Τουρκίας αποκαθιστά κατόπιν ακρόασης ιδιοκτησιακά δικαιώματα στα κατεχόμενα. Επίσης αναφέρει πως υπάρχει και δεύτερος ύποπτος για την υπόθεση φόνου της 38χρονης Mary Rose.

“Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Κρατά ανοικτή την πόρτα», πως στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο ΓΓ του ΟΗΕ δίνει συνέχεια στην προσπάθεια επανέναρξης συνομιλιών μέσω Λουτ. Αλλού αναφέρει πως νέα ψησταριά για σούβλες κατασκευάζεται τις τελευταίες ημέρες στο δάσος Μαυραλής σε σημείο όπου αφαιρέθηκαν πρόσφατα οι ακακίες. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται σε κύμα αλλαγών στα πανεπιστήμια της Ελλάδας και ότι πρόνοιες του νομοσχεδίου θα επηρεάσουν και την Κύπρο.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Μια ακόμα ευκαιρία στους δύο ηγέτες» γράφει πως τα μέσα για μια βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα παραμένουν, πρωτίστως, στα χέρια των μερών επαναλαμβάνει στην έκθεσή του ο ΓΓ του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας. Αλλού αναφέρει πως στην αναζήτηση της εξάχρονης κόρης της Mary Rose Tiburcio, που είχε αποκτήσει με τον ρουμανικής καταγωγής ύποπτο, στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας. Αλλού αναφέρει πως η Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας στα κατεχόμενα επιστρέφει τις δυο από τις πέντε περιουσίες της Ανδριανής Ιωάννου από την κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Φοβούνται την ηλεκτροπληξία οι κάτοικοι στο Πισσούρι» σημειώνει πως οι κάτοικοι στην περιοχή Λίμνες στο Πισσούρι, όπου υπάρχει υποχώρηση του εδάφους με αποτέλεσμα τα σπίτια να καταρρέουν, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας καθώς τα ηλεκτροφόρα σύρματα πέφτουν στο έδαφος. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις έρευνες για ανεύρεση του 6χρονου κοριτσιού, το πτώμα της μητέρας του οποίου εντοπίστηκε στο Μιτσερό. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η παράταση του Brexit πλήττει τον τουρισμό και τις τιμές για διακοπές.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
18/04/2019 07:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: