Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Τα φρικτά εγκλήματα στο Μιτσερό, η αναζήτηση κι άλλων θυμάτων και του εξάχρονου κοριτσιού της Mary Rose καθώς και οι επιθέσεις που δέχονται Αστυνομία και Υπουργός Δικαιοσύνης για ολιγωρία και αμέλεια, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και το ΓεΣΥ είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Το τελευταίο αντίο στην Έλλη” γράφει ότι μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους τελέστηκε χθες από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό η κηδεία της Έλλης Κουλέρμου Χάσικου, θυγατέρας του εκδότη της εφημερίδας Φρίξου Κουλέρμου και συζύγου του τέως Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία θα διερευνήσει τις περιπτώσεις των ελλειπόντων γυναικών και ανοίγουν ξανά όλοι οι φάκελοι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου που είπε πως αναμένει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα έρθει πολύ σύντομα πιθανώς με πρόταση για επανάληψη μαις διεθνούς διάσκεψης τύπου Κρανς Μοντανά.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Αναζητούν άλλα θύματα στις διαδικτυακές επαφές” γράφει ότι οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας ελέγχουν κάθε πτυχή της διαδικτυακής δραστηριότητας του 35χρονου Νίκου Μεταξά, αφού έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος δράσης του. Αλλού γράφει ότι έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται στο σύστημα εγγραφής των γιατρών στο ΓεΣΥ ενώ ΟΑΥ και προσωπικοί γιατροί για ενήλικες υπογράφουν αβέρτα συμβόλαια που επισφραγίζουν την μεταξύ τους συνεργασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ε/κ πηγές διαμηνύουν ότι δεν τίθεται θέμα διαμόρφωσης καταλόγου για τα ζητήματα στα οποία θα έχουν δικαίωμα μιας θετικής ψήφου οι Τουρκοκύπριοι.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Δεν μετανοεί ο στραγγαλιστής” γράφει ότι ούτε μαι λέξη για να ζητήσει συγνώμη από τα θύματα του και να δείξει ότι μετανόησε για τα φρικτά εγκλήματα του δεν βρήκε να πει ο 35χρονος στρατιωτικός, ο οποίος σε καταθέσεις του ομολόγησε τους στραγγαλισμούς δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες. Αλλού γράφει ότι βρέθηκε λειψανοθήκη από τον Αγιο Μάμα και ότι γλύτωσε την υστάτη από δημοπράτηση στην Γερμανία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Κύπρος και Λίβανος ανοίγουν νέους δρόμους για αμοιβαίο όφελος.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “΄”Κατανοούν΄ αντί να παραιτηθούν” γράφει ότι άκαρπες και χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης της 38χρονης που είχε ανευρεθεί δολοφονημένη σε φρεάτιο μεταλλείου στο Μιτσερό. “Οι κυβερνώντες εκφράζουν ΄συγκλονισμό΄και ΄κατανόηση΄ χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνονται πολιτικές ευθύνες με παραιτήσεις είτε του Αρχηγού είτε του Υπουργού Ι. Νικολάου…”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ψες έδωσαν το παρών τους στο τέρμα της Οδού Λήδρας διαδηλώνοντας κατά του πυρηνικού σταθμού ΄Ακκουγιου. Αλλού αναφέρεται σε δραματική αύξηση του αριθμού των αστέγων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Ο Υπουργός κατηγορείται για ποινική αμέλεια” αναφέρεται στους φόνους στο Μιτσερό σημειώνοντας ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η Αστυνομία δέχοντας επιθέσεις ότι απέτυχαν να ερευνήσουν τους φακέλους για αγνοούμενες γυναίκες. Αλλού γράφει ότι συνεχίζονται οι έρευνες για το εξάχρονο κορίτσι της Mary Rose. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επιθέσεις στην Σρι Λάνκα.

ΚΥΠΕ – Μαρία Αντούνα
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/04/2019 07:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: