Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι αποκαλύψεις για τη δράση του 35χρονου ίλαρχου της ΕΦ με την παραδοχή για δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών είναι και σήμερα το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου. Αναφορά γίνεται επίσης στις εγγραφές στο ΓεΣΥ, στις αποφάσεις για τις συντάξεις και τις περικοπές των δημοσίων υπαλλήλων, στις επαφές του ΠτΔ στην Κίνα και στα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου ενόψει ευρωεκλογών.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Θεέ μου! Γιατί;» αναφέρει πως στη φρικτή λίστα θανάτου περιλαμβάνονται επτά θύματα και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα. Αλλού γράφει ότι αυξάνεται ο αριθμός των γιατρών που εγγράφονται στο ΓεΣΥ. Επίσης η «Α» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου καταδεικνύουν πως οι Κύπριοι σε ποσοστό 60% θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

«Επιτάφιος θρήνος και οργή για τις επτά αθώες ψυχές» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» γράφοντας πως ο Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τρεις ακόμη δολοφονίες και ότι στο Μιτσερό αναζητούνται τα πτώματα τριών γυναικών. Αλλού αναφέρει πως ο Ελεγκτής επινόησε δικές του κλίμακες για προσλήψεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία χωρίς σχέδια υπηρεσίας και ότι 20 άτομα ορισμένου χρόνου θα είναι ανώτεροι των μόνιμων ελεγκτών στις ίδιες θέσεις. Ο «Π» αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ για τις επαφές του Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Ρωσία.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στα 7 θύματα έφτασε η φρίκη» γράφει στο κύριό του θέμα πως παραδέχθηκε έξι δολοφονίες ο Μεταξάς και ότι πέταξε το πτώμα της 6χρονης. Αλλού αναφέρει πως αποκαλυπτικά βίντεο δείχνουν ότι ο 16χρονος μαθητής που έχασε τη ζωή του στους Τρούλλους ήταν θύμα συστηματικού μπούλινγκ. Επίσης ο «Φ» αναφέρει ότι ψήφο υπέρ της διατήρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ πήρε η Λευκωσία από την Κίνα.

Κάτω από τον τίτλο «Πόσοι φόνοι για να παραιτηθείτε;» η «Χαραυγή» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι είναι απερίγραπτα τα όσα έρχονται στην επιφάνεια σε σχέση με τα θύματα του 35χρονου και ότι οι ευθύνες των διωκτικών αρχών είναι αυταπόδεικτες και ασήκωτες. Αλλού αναφέρει ότι στις 70,000 έφτασαν οι εγγραφές στο ΓεΣΥ και αυξάνονται και οι λίστες των γιατρών. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στην πρωτοβουλία ΠΕΟ για πλατφόρμα για το στεγαστικό.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Εντοπίστηκε και τρίτο πτώμα, ίσως να υπάρχουν επτά» γράφει στο κύριό της θέμα ότι εντοπίστηκε χθες σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης η σορός μιας γυναίκας στην Ορούντα και ο κατάλογος των θυμάτων του 35χρονου μακραίνει. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις της Επιτρόπου Διοίκησης για τον Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για πρόσληψη υπαλλήλων στο γραφείο του. Επίσης αναφέρει ότι ο Τζο Μπάϊντεν θα διεκδικήσει το χρίσμα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» με τίτλο «Η ζωή εν τάφω» αναφέρεται σε θρήνο για επτά γυναίκες θύματα του 35χρονου ίλαρχου και ότι μεγαλώνει η οργή του κόσμου. Αλλού γράφει πως ενωμένοι Ε/κ και Τ/κ τιμούν τη μέρα των εργαζομένων. Επίσης προβάλλει τους χειρισμούς για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα και αναφέρει ότι υγεία και περιβάλλον δε μετρούν για την Κυβέρνηση.

Το «Κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο «Συγγνώμη από την κοινωνία…» γράφει στο κύριό του θέμα για τα φρικτά εγκλήματα και τα όσα αποκαλύπτονται για τον 35χρονο. Αλλού προβάλλει αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές. Επίσης αναφέρεται στις εσωτερικές τους σελίδες για την επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/04/2019 10:09

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: