Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις σε σχέση με τις δολοφονίες των Φιλιππινέζων γυναικών οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν από το φρεάτιο στο Μιτσερό, και τα όσα φέρεται να είπε ο 35χρονος συλληφθείς στους ανακριτές της Αστυνομίας, οι κινήσεις της `Αγκυρας σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ, οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό, το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα με πολλούς νεκρούς και η έναρξη εγγραφής δικαιούχων στη μητρώο του ΓεΣΥ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Ανθρωπόμορφο τέρας», πως ο 35χρονος συλληφθείς ομολόγησε ότι έπνιξε τις δυο γυναίκες από τις Φιλιππίνες, κάνοντας πρώτα έρωτα μαζί τους, και στη συνέχεια τις πέταξε στο φρεάτιο του Μιτσερού. Αλλού αναφέρει πως ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «συνεχίζει να δαιμονοποιεί την αρχή της μιας θετικής ψήφου». Επίσης γράφει πως στο αίμα έπνιξαν ακραία μουσουλμανικά στοιχεία το Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα με μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία.

Ο «Πολίτης», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Οι αρχές κρατούσαν την άκρη του νήματος», γράφει πως η εφημερίδα είχε δημοσιεύσει στις 19 Αυγούστου 2018 άρθρο – καταπέλτη του Προέδρου του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Λούη Κουτρουκίδη για τις εξαφανίσεις γυναικών. Αλλού αναφέρει πως τη Μεγάλη Τετάρτη αρχίζει η εγγραφή δικαιούχων που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους στο μητρώο του ΓεΣΥ και σε κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε περιπέτεια Σύρου παντρεμένου με Κύπρια, ο οποίος βρίσκεται στην Ουγγαρία και απειλείται με απέλαση

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «’Ενιωσα ωραία και το ξανάκανα’», πως ο συλληφθείς για δολοφονίες υπολοχαγός της ΕΦ ανέφερε στους ανακριτές πως ένιωσε ωραία όταν έπνιξε τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες για αυτό και το ξαναέκανε. Αλλού αναφέρει πως σφίγγει ο κλοιός για τη στελέχωση των σχολείων. Επίσης αναφέρει πως τη δημιουργία τεχνητής κρίσης στην κυπριακή ΑΟΖ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επεκτατικές της βλέψεις, επιδιώκει η ‘Αγκυρα.

Η «Χαραυγή», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Εγκληματικός ρατσισμός και αδιαφορία», αναφέρει πως εγκλήματα ρατσισμού δείχνουν τα στοιχεία για τις δολοφονίες των δυο οικιακών βοηθών και της εξάχρονης που διαπράχθηκαν τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2018, και κάνει λόγο για αδράνεια των διωκτικών αρχών. Αλλού αναφέρει πως καταλογισμό ευθυνών ζήτησαν εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες στον δημοτικό κήπο Λευκωσίας και άναψαν κερί στη μνήμη της αδικοχαμένης Μαρί Ρόουζ και της 6χρονης κόρης της. Επίσης αναφέρει πως η πίτα του ΑΕΠ μεγαλώνει αλλά το μεγάλο κομμάτι μένει στους λίγους.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/04/2019 07:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: