Η Ελλάδα σχεδιάζει και νέα έκδοση ομολόγου έως τον Ιούνιο, ισχυρίζεται το Reuters

File Photo: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 3,5 μονάδες βάσης. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δελεασμένη από τις χαμηλότερες αποδόσεις, η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές ομολόγων τους επόμενους μήνες και επίσης την αποπληρωμή έως τεσσάρων δισ. ευρώ δανείων του ΔΝΤ με υψηλά επιτόκια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται αξιωματούχους.

  • Η νέα έκδοση ομολόγου, που επί του παρόντος αναμένεται πριν από το τέλος Ιουνίου, θα είναι η τρίτη του Δημοσίου μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας τον περασμένο Αύγουστο.
  • Μία δεύτερη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Reuters, επιβεβαίωσε το σχέδιο, δηλώνοντας ότι η νέα έκδοση είναι πιθανόν να γίνει έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Η νέα έκδοση θα είναι ύψους δύο δισ. ευρώ, σημείωσε.

Η Ελλάδα ελπίζει να αντλήσει συνολικά περίπου επτά δισ. ευρώ από τις αγορές φέτος, ενώ έχει αντλήσει ήδη πέντε δισ. ευρώ από δύο εκδόσεις ομολόγων το 2019, με τις οποίες κάλυψε περίπου το 70% του φετινού προγράμματος δανεισμού της.

  • Η Αθήνα σχεδιάζει επίσης να επαναγοράσει ακριβό χρέος έως τέσσερα δισ. ευρώ που έχει έναντι του ΔΝΤ, αν λάβει σήμα από τους επίσημους δανειστές της, δήλωσε στο Reuters άλλη πηγή με γνώση της διαδικασίας. «Όχι λιγότερα από δύο, όχι περισσότερα από τέσσερα δισ. ευρώ», είπε η τρίτη πηγή, αναφερόμενη στο ποσό.

Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια περίπου 9,3 δισ. ευρώ που έχει πάρει από το ΔΝΤ έως το 2024. Τα δάνεια αυτά έχουν επιτόκια έως 5% έναντι 0,9% που είναι το επιτόκιο για τα δάνεια από την Ευρωζώνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
03/04/2019 20:10

Ανακούφιση στην Αθήνα: Πρώτο πράσινο φως από το EWG για τη δόση του ενός δισ. ευρώ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal