Η Ελλάδα νέο μέλος της “Πρωτοβουλίας 16+1”: Συνάντηση Τσίπρα-Ράμα, στο περιθώριο (live)




Ως 17ο ευρωπαϊκό μέλος της Συνόδου Κορυφής κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας καλωσόρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

  • Ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, που είναι γνωστή ως «Πρωτοβουλία 16+1», ο οικοδεσπότης Αντρέι Πλένκοβιτς ενώπιον των αρχηγών κυβερνήσεων της Συνόδου, δήλωσε πως έχει την ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίζει την Ελλάδα ως νέο μέλος της Πρωτοβουλίας.

Στο τέλος της σημερινής Συνόδου η Ελλάδα θα γίνει επίσημα το 17ο μέλος της Πρωτοβουλίας, η οποία θα μετονομαστεί σε «Πρωτοβουλία 17+1». Μαζί με την Ελλάδα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που θα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία θα ανέλθουν στα 12.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της «Πρωτοβουλίας 16+1», που διεξάγονται στην Κροατία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: Η πρωτοβουλία των χωρών της Ανατολικής, Νοτιοανατολικής, Κεντρικής Ευρώπης και της Κίνας θα ονομάζεται πλέον «Πρωτοβουλία 17+1», με την προσθήκη και της Ελλάδας.

«Ξεπερνάμε προκλήσεις και προβλήματα στα Βαλκάνια με την συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία»

  • Στο μεταξύ, σχεδόν μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής χωρών Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και Κίνας.

Μετά τη συνάντηση οι δύο πρωθυπουργοί θα συμμετάσχουν στις εργασίες της συνάντησης της Ολομέλειας της «Πρωτοβουλίας 16+1», οι οποίες θα ολοκληρωθούν με την επίσημη ένταξη της Ελλάδας ως πλήρες μέλος της (θα μετονομασθεί σε «Πρωτοβουλία 17+1»).

12/04/2019 12:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ του απεσταμένου μας Δ. Μάνωλη
Ντουμπρόβνικ, Κροατία

H Ελλάδα θα ενταχθεί ως πλήρες μέλος στην Πρωτοβουλία 16+1: Στο Ντουμπρόβνικ ο Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: