Η Δανία «μοντέλο» κοινωνικού κράτους, δήλωσε ο Τσίπρας: Στο επίκεντρο και το μεταναστευτικό




Στις στενές σχέσεις της Ελλάδας με τη Δανία, ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως και στις διαχρονικά φιλικές σχέσεις των δύο λαών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

  • Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαρακτήρισε τη Δανία “μοντέλο” στο επίπεδο των κοινωνικών παροχών και ζήτησε να υπάρχει σύγκλιση προς τα πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Δανίας συμφώνησαν ότι για το μεταναστευτικό απαιτείται μία συνεκτική ευρωπαϊκή προσέγγιση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

  • Ο ίδιος τόνισε πως για την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να δέχεται μεγάλη μεταναστών, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην προώθηση της συνεργασίας με τις τρίτες χώρες στον τομέα της επανεισδοχής, μέσω συντονισμένης αξιοποίησης της συλλογικής επιρροής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την ενίσχυση των διαδικασιών επανεγκατάστασης και την αναθεώρηση του Κανονισμού “Δουβλίνο” στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των ευθυνών .

Συζήτηση για την FRONTEX και τα Βαλκάνια

  • Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για την FRONTEX και το μέλλον της, καθώς η Δανία συνεισφέρει στελέχη στην αποστολή της στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως αν και βρίσκεται πολύ μακριά από την Ελλάδα η Δανία δείχνει να καταλαβαίνει καλύτερα το πρόβλημα της μετανάστευσης.

  • Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Δανίας για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Ελλάδα στα Δυτικά Βαλκάνια, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, μέσα από τριμερή και τετραμερή σχήματα συνεργασίας και προώθησης της σταθερότητας και ασφάλειας.

«Αυτό ακριβώς το όραμα σταθερότητας και ασφάλειας κάναμε πράξη στην περιοχή των Βαλκανίων, μέσα από την ιστορική συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπογράψαμε, το 2018, με την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΝΔ επέλεξε το στρατόπεδο που πρέπει να ηττηθεί στις ευρωεκλογές, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: