Η ΑΕΛ ανέβαλε τη «στέψη» του ΠΑΟΚ: Ισοπαλία 1-1 σε ένα παιχνίδι με πάθος, άγχος και δύναμη




Το ισόπαλο 1-1 του «AEL FC Arena» ανέβαλε την “στέψη” του πρωταθλητή Ελλάδος σήμερα, αφού η Λάρισα “έκοψε” τον δρόμο του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο. Το παιχνίδι στο θεσσαλικό γήπεδο ήταν πλημμυρισμένο από πάθος, άγχος και δύναμη. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Πέλκα και δυνατό σουτ στο 56′, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα η Λάρισα ισοφάρισε με τον Γιακιμόφσκι (64′) σε μια στιγμή συνολικής αδράνειας της μακεδονικής ομάδας.

Με πάθος από τις δύο ομάδες ξεκίνησε η σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα στην Λάρισα και τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το πρώτο σουτ στον αγώνα, στο 8′ από τον… άστοχο Σάκχοφ. Στο 10′ σουτ του Πέλκα από γυρισμα του Μπίσεσβαρ αποκρούστηκε από τον Mόρα και σταδιακά η ένταση του αγώνα ανέβαινε.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε εξ αρχής να διασφαλίσει τα νώτα του και η πρώτη πραγματικά καλή φάση έγινε στο 11′ με το γωνιακό φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεσβαρ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κρίστινσον.

Η Λάρισα με πολλή δύναμη και ταχύτητα επιχείρησε να βγει επιθετικά, χωρίς όμως στα πρώτα 25 λεπτά να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη και με την εξέλιξη του αγώνα να “μυρίζει” περισσότερο νευρικότητα παρά ποιότητα.

Στο 23′ ο ΠΑΟΚ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν σουτ του Λημνιού από την περιοχή απέκρουσε ο Κρίστινσον και η ένταση του αγώνα μεταφέρεται και στην κερκίδα σταδιακά.

Στο 31′ η Λάρισα επιχείρησε το πρώτο της σουτ με τον Φατιόν, όμως αυτό έφυγε ψηλά άουτ. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι δύο ομάδες έκαναν τις πρωτες αναγκαστικές αλλαγές τους, αφού οι Γκοϊκοβιτς και Βιεϊρίνια αρχικά και ο Μπέρτος στην συνέχεια έφυγαν τραυματισμένοι από τον χλοοτάπητα του γηπέδου.

Στην επανάληψη η Λάρισα ξεκίνησε με απαιτήσεις για γκολ και το πλησίασε στο 52′, όταν το απευθείας φάουλ του Γιακιμόφσκι ανησύχησε τον Πασχαλάκη, που για να εξουδετερώσει το δυνατό σουτ έπεσε στην γωνία κι έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε αδρανής και στο 56′ ο Δημήτρης Πέλκας άνοιξε το σκορ με μακρινό δυνατό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει κανείς από την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Πέλκας επιχείρησε να παραβιάσει λίγο νωρίτερα την εστία του Κρίστινσον, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ από το οποίο προήλθε και το 0-1.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά, αλλά και η Λάρισα δεν ολιγώρησε και βγήκε και αυτή περισσότερο επιθετικά, άλλωστε δεν είχε κάτι να χάσει. Αρχισε να κερδίζει έδαφος στο γήπεδο και στο 64′ ο Γιακιμόφσκι πέτυχε την ισοφάριση με πολύ ωραίο γωνιακό δυνατό σουτ που δεν μπορούσε να εξουδετερώσει ο Πασχαλάκης.

Λίγο αργότερα (68′) κεφαλιά του Σφιντέρσκι πέρασε άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ μπροστά στο ενδεχόμενο να αναβληθεί η στέψη του ως πρωταθλητής, έγινε επιθετικότερος και από το 79′ πήρε θέση στο παιχνίδι και ο Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ με πλήρη επιθετικότητα προσπάθησε για το δεύτερο γκολ κι έφτασε κοντά στο 87′ με τον Καρέλη, στον οποίο είπε “όχι” ο Κρίστινσον, ενώ στο 89′ νέο δυνατό σουτ του Πέλκα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Έτσι, παρά τις σκληρές μονομαχίες στο γήπεδο, η αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή και η ανακήρυξη του πρωταθλητή ανεβλήθη για την επόμενη και προτελευταία αγωνιστική.

Διιαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

Κίτρινες: Μπράλιτς – Λημνιός

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (86′ Γκόλιας), Σικάουκα, Μόρας, Μπέρτος (43′ Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίφκοβιτς, Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς (29′ Ζίζιτς), Φατιον.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (36′ Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Ολιβέιρα (79′ Ζαμπά), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Λημνιός (84΄ Καρέλης), Σφιντέρσκι.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: