H AEK έγινε 95 ετών: Για την ομάδα των τίτλων και της επιστροφής, ομίλησε ο Μελισσανίδης




Η ΑΕΚ συμπληρώνει σήμερα 95 χρόνια ιστορίας, αγώνων, τίτλων και υψηλών διακρίσεων εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

  • Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, η ΑΕΚ της προσφυγιάς και των αλησμόνητων πατρίδων, η ομάδα που ξεκίνησε από τις στάχτες της καταστροφής, κατάφερε να επιβιώσει, να ορθοποδήσει, να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να κατακτήσει και πάλι την κορυφή.

«Στο κατάστημα αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου στη στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου 24 στην Αθήνα, οι Αιμίλιος και Μενέλαος Ιωνάς, Κώστας Δημόπουλος, Μενέλαος Καροτσιέρης, Τιμολέων Τάγαρης, Κωνσταντίνος Σπανούδης (ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, εκδότης της εφημερίδας «Πρόοδος» στην Πόλη και αργότερα υπουργός και βουλευτής της κυβέρνησης Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα), Μίλτος Ιερεμιάδης, Στέφανος Κεχαγιάς, Νικηφόρος Ελεόπουλος, Παντελής Καραγιάννης, Φωκίων Δημητριάδης (σπουδαίος σκιτσογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ), Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, Αλέξανδρος Μακρίδης, Κώστας Ζαρίφης και πολλοί ακόμα έγραψαν την πρώτη σελίδα του χρυσού βιβλίου της 95χρονης ιστορίας μας.

  • Σαν σήμερα άρχισε να γράφεται η πιο μεγάλη ιστορία!
  • Σαν σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι προς τη δόξα και την υπερηφάνεια!

Για τον σύλλογο με καταγωγή από την Πόλη που δημιουργήθηκε για να «στεγάσει» τους Κωνσταντινουπολίτες και Μικρασιάτες αθλητές της Αθήνας και που έμελλε να γίνει πανελλήνιο σύμβολο και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Δήλωση Δημήτρη Μελισσανίδη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

  • «Γιορτάζουμε σήμερα την 95η επέτειο από την ίδρυση της μεγάλης ΑΕΚ. Της ΑΕΚ των αλησμόνητων πατρίδων, της ΑΕΚ της προσφυγιάς, της ΑΕΚ του ξεριζωμού, της ομάδας που ενσάρκωσε τα όνειρα και τις ελπίδες των Ελλήνων της Πόλης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Της ΑΕΚ που κατάφερε να ξεπεράσει την καταστροφή, να πατήσει στα πόδια της στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις και να ριζώσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

95 χρόνια αγώνων, ήθους, αξιοπρέπειας, πρωταθλητισμού, υψηλών διακρίσεων και ιστορικής μνήμης.

Και μαζί με τα 95α γενέθλια της αγαπημένης μας ομάδας γιορτάζουμε όλοι μαζί την τελική ευθεία της μεγάλης προσπάθειας για την επιστροφή στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας».

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζω ένα όνειρο, λέει η Κωνσταντινίδη που κατέκτησε το χρυσό στην Αρση Βαρών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: