Για το Κυπριακό ενημέρωσε τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης




O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έφθασε γύρω στις 12:30 στο Παλάτι στο Αμμάν όπου θα πραγματοποιηθεί η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας. Τον υποδέχθηκε ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ με τον οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

  • Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Βασιλιά για το Κυπριακό.

Κατά την άφιξή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παλάτι στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Στον χώρο είχε στρωθεί κόκκινο χαλί. Μετά την άφιξη του Προέδρου Αναστασιάδη έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου από φιλαρμονική και ακολούθως ο Ιορδανός Βασιλιάς υποδέχθηκε τον Πρόεδρο.

  • Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Βασιλιά. Κατά την έναρξή της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Βασιλιά Αμπντάλα Β’ για το Κυπριακό και τις προσπάθειες που γίνονται για επανέναρξη των συνομιλιών και την προσπάθεια της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ για τη συνομολόγηση όρων αναφοράς.

Προηγήθηκε η άφιξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο ο Βασιλιάς Αμπντάλα Β παρακάθισε σε διμερή συνάντηση.

ΚΥΠΕ
14/04/2019 13:19

Συνομιλίες επί της τριμερούς συνεργασίας τους είχαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας, Ιορδανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: