Για τέταρτη χρονιά προετοιμάζεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελόριζο




Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

με έδρα το ακριτικό Καστελόριζο προετοιμάζεται για το τέταρτο καλοκαίρι του και καλεί τους ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές να υποβάλουν τις ταινίες τους έως τις 15 Μαΐου 2019 στην ιστοσελίδα beyondborders.gr/prosklisi/ypovoli..

Η πρόσκληση απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους δημιουργούς με ταινίες που επικεντρώνονται σε θέματα ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού περιεχόμενου. Είναι, άλλωστε, ο άξονας του Φεστιβάλ από τότε που ιδρύθηκε, το 2016, με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) και τη στήριξη της γαλλικής ένωσης Ecrans des Mondes.Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ είναι εφέτος ο πολυβραβευμένος Αυστραλός ντοκιμαντερίστας Νικ Τόρενς. Η επιτροπή απονέμει δύο βραβεία, καλύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ και καλύτερου κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

Στην άκρη του Αιγαίου, το «Πέρα από τα Σύνορα» αποτελεί μια αληθινή γιορτή πολιτισμού και αντικατοπτρίζει τη σημασία τής μελέτης και καταγραφής των ιστορικών γεγονότων παγκοσμίως, με γνώμονα την κατανόηση των προκλήσεων, των ευκαιριών και των κινδύνων του πολιτικού και κοινωνικο-οικονομικού γίγνεσθαι. Εκτός από τα βραβεία του διαγωνιστικού τμήματος, το Φεστιβάλ τιμά κάθε χρόνο και δύο ειδικούς συνεργάτες: το Μέσο Ενημέρωσης και το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, για τη συνεισφορά τους στις αξίες που πρεσβεύει το Φεστιβάλ. Επίσης, επιζητά συνεργασίες με Ιδρύματα, Φεστιβάλ και φορείς απ’ όλο τον κόσμο αντίστοιχης ιστορικής και γεωπολιτικής θεματολογίας.

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του Δήμου Μεγίστης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και επιχειρηματιών και ΜΜΕ.

10/04/2019 11:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

 

Η Μύρτις από την Αθήνα επισκέπτεται τη Νέα Ερυθραία 2500 χρόνια μετά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: