Για διαστρεβλωμένες ειδήσεις κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος σχετικά με τον έλεγχο λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

  • Μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα για την ύπαρξη ροής χρήματος που σχετίζεται με τους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, άλλοτε στενού συνεργάτη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την απομάκρυνση από την θέση του προϊσταμένου της Α’ μονάδας της Αρχής για Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για διαστρεβλωμένες πληροφορίες και για διαρροές που βλάπτουν την εξέλιξη των ερευνών.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στελέχη της Αρχής συνδέουν την απομάκρυνση του προϊσταμένου με διαρροές που έγιναν από το τμήμα του, οι οποίες ερευνώνται. Σημειώνεται, ότι η Αρχή έχει ήδη αποστείλει στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες αιτήματα δικαστικής συνδρομής για άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Πετσίτη, το πρόσωπο του οποίου συνδέεται με την υπόθεση της ΔΕΠΑ, που βρίσκεται ήδη στα χέρια των ανακριτικών αρχών. Όταν οι απαντήσεις αυτές φτάσουν στην Αρχή, θα διαβιβαστούν στα χέρια των ανακριτών που τις χειρίζονται.

Η ανακοίνωσης της Αρχής

«Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια.

  • Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις, που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες. Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.
  • Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί. Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

Να σπάσουν την σιωπή τους ζητά η ΝΔ από Παππά και Τσίπρα

  • «Ο κ. Παππάς δεν μπορεί άλλο να σιωπά, ούτε ο κ. Τσίπρας να τον καλύπτει. Οφείλουν και οι δύο να απαντήσουν», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη και διατύπωσε το εξής ερωτήματα: «Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου και πώς βρέθηκε να έχει στους λογαριασμούς του παράνομα ποσά; Ποιες σκοτεινές διαδρομές συνδέουν τους κ. Πετσίτη, Παππά και Αρτεμίου που έστελνε τα χρήματα από την Κύπρο; Για ποιο λόγο ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ;».

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει μέχρι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς να δώσουν απαντήσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΘΝΟΣ

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται», υπογραμμίζει η ΝΔ για την υπόθεση Πετσίτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: