Για πρώτη φορά το Άγιο Φως στην 112 Πτέρυγα Μάχης Ελευσίνας: Με υποδοχή Αρχηγού Κράτους




Για πρώτη φορά το Ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, που ταξιδεύει από τον Πανάγιο Τάφο του Ιησού προς την Ελλάδα, όπου περιμένουν την Ευλογία του, εκατομμύρια πιστοί, θα προσγειωθεί με το αεροσκάφος της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην 112 Στρατιωτική Βάση της Ελευσίνας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από αρμόδιες πηγές.

Η υποδοχή θα είναι με προσήκουσες τιμές, όπως αρμόζει.

  • Από την Πτέρυγα Μάχης θα απογειωθούν μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ένα ελικόπτερο που θα μεταφέρει το Άγιο Φως της Χριστιανοσύνης στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» που και εκεί θα υπάρξει τελετή υποδοχής.

Στα Ιεροσόλυμα έχει μεταβεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης για να βρεθεί στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο. Το αεροσκάφος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό να αγγίξει τον διάδρομο προσγείωσης της Ελευσίνας περίπου στις 18:30, ίσως και νωρίτερα.

  • Όμως το Άγιο Φως της Χριστιανοσύνης θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας και από την Aegean η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως η εταιρεία παραμένει πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα, αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα μεταφοράς του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο.

Η αεροπορική εταιρεία, εκτός των προγραμματισμένων πτήσεων θα εκτελέσει τρεις επιπλέον πτήσεις με μοναδικό σκοπό το Άγιο Φως να μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο σύνολό τους, οι πτήσεις της Aegean θα είναι 14 για διαφορετικά σημεία της Ελλάδας.

Μεγάλη ελληνική αποστολή στα Ιεροσόλυμα για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: