Για «μεγάλη νίκη» μίλησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του




Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του για την «φανταστική νίκη» που του χάρισαν, καθώς προσωρινά αποτελέσματα και τα έξιτ πολ τον φέρουν να προηγείται του κυριότερου αντιπάλου του, του απόστρατου στρατηγού Μπένι Γκαντς.

Τη «νύχτα μιας μεγάλης νίκης» χαιρέτισε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του ο Νετανιάχου με τη σύζυγό του Σάρα στο πλευρό του στο Τελ Αβίβ.

Ο κ. Νετανιάχου είπε επίσης στους υποστηρικτές του ότι αυτό το επίτευγμα είναι σχεδόν ακατανόητο.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν για τα μέσα ενημέρωσης από τους υποστηρικτές του Κόμματος Likud, όταν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι ήταν σχεδόν ακατανόητο επίτευγμα αφού τα ΜΜΕ είχαν συνταχθεί υπέρ του αντίπαλού του.

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε το κοινό “για την εμπιστοσύνη τους σε μένα … και ακόμα για την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από πριν”.

“Το δεξιό μπλοκ με επικεφαλής εμένα θα συνεχίσει να οδηγεί το Ισραήλ για τα επόμενα 4 χρόνια και να φέρει το Ισραήλ σε υψηλότερα ύψη”, συνέχισε ο Νετανιάχου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ φέρεται να επικράτησε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Τρίτη, σύμφωνα τουλάχιστον με τις προβλέψεις και τις στατιστικές προβολές των ισραηλινών ΜΜΕ, που φέρουν το Λικούντ να παραμένει πρώτο κόμμα και να έχει πλεονέκτημα έναντι του βασικού αντιπάλου του ως προς τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συμμαχίας της δεξιάς, με το 96% των ψήφων να έχει πλέον καταμετρηθεί.

Οι προβολές που κάνουν τα ΜΜΕ θέλουν το Λικούντ να καταλαμβάνει 37 από τις 120 έδρες της Κνέσετ, της ισραηλινής εθνικής αντιπροσωπείας, έναντι 36 του κεντρώου συνδυασμού του Μπλε και του Λευκού υπό τον απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς.

Μολονότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία των εδρών, ο Νετανιάχου αναμένεται ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση συμμαχίας συνεργαζόμενος με άλλες παρατάξεις της ισραηλινής δεξιάς και άκρας δεξιάς, με συνολικά 65 ως 67 έδρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Τελ Αβίβ, Israel

“Εννιάψυχος” ο Μπενιαμίν Νετανιάχου: Οδεύει σε οριακή νίκη στις εκλογές στο Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: