Γέμισαν αγάπη και αλληλεγγύη από 120 εθελοντές της Axion Hellas τα Δωδεκάνησα (video,photo)




Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά με πείσμα και περισσή αγάπη για τον συνάνθρωπο, η ομάδα των εθελοντών της Αxion Hellas ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 7ο Διάπλου στα ακριτικά Δωδεκάνησα. «Για έναν εθελοντή, η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η αγάπη που εισπράττει από τις τοπικές κοινωνίες και τον κόσμο και αυτό εμείς το εισπράξαμε και με το παραπάνω, στο Καστελόριζο, στην Αστυπάλαια, στην Τήλο και στη Χάλκη», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Αxion Hellas, Βασίλης Πατέρας.

  • Περίπου 120 εθελοντές γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές άλλων ειδικοτήτων, με 12 ταχύπλοα σκάφη, επισκέφθηκαν αρχικά την Αστυπάλαια και την Τήλο και στη συνέχεια τη Χάλκη και το Καστελόριζο, όπου προσέφεραν στους κατοίκους των απομακρυσμένων αυτών νησιών, τις πολύτιμες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες τους.

«Οι κάτοικοι που εξετάστηκαν από τους 50 ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Αxion Hellas είναι συνολικά 658, ενώ πραγματοποιήθηκαν 2.553 ιατρικές εξετάσεις. Από τα εκατοντάδες περιστατικά που εξετάστηκαν, εντοπίστηκαν αρκετά και αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση, που χρήζουν παραπομπή σε τριτοβάθμια νοσοκομεία» είπε η υπεύθυνη του τμήματος ιατρικών εξετάσεων και αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Αίγλη Ζέλλου.

  • Η Αxion Hellas, στο πλαίσιο της έβδομης δράσης στα ακριτικά νησιά, υλοποίησε σημαντικά έργα υποδομών, όπως η ανακαίνιση των φυλακίων στη νήσο Ρω και τη Στρογγύλη, στα εγκαίνια των οποίων παραβρέθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, οποίος υπογράμμισε ότι «το έργο της Axion Hellas είναι καταπληκτικό και αξιόλογο, διότι οι εθελοντές έρχονται στα ακριτικά νησιά και προσφέρουν αυτά που πραγματικά έχουν ανάγκη οι κάτοικοι».

«Ανακαινίσαμε τα φυλάκια στη νήσο Ρω και στη Στρογγύλη, κατασκευάσαμε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Αστυπάλαια, παιδικές χαρές στη Χάλκη και στο Καστελλόριζο. Επίσης ανακαινίσαμε το Γυμνάσιο- Λύκειο στην Τήλο και κατασκευάσαμε ένα πολυγήπεδο στο Καστελλόριζο. Για να ολοκληρωθεί αυτή η αποστολή, περίπου ένα εξάμηνο εργάζονταν οι εθελοντές της Αxion Hellas ασταμάτητα», επισήμανε ο πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης.

Πηγή φωτογραφίας: Axion Hellas

«Με στόχο η ελληνική κοινωνία να αλλάξει νοοτροπία και να αναπτύξει τις αξίες της συνεργασίας, του εθελοντισμού, της ηθικής, της αριστείας, της χαράς της δημιουργίας» υπογράμμισε η υπεύθυνη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων της AxionHellas, Φωτεινή Μπίνιου, “συνεργαστήκαμε με σημαντικά Ιδρύματα και Οργανισμούς όπως το “Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” και το “Ιδρυμα Robert F.Kennedy”, το “Όραμα Ελπίδας” και το “Μαζί για το Παιδί”, “Το Σπίτι του Μάνα”, την “Ολυμπιακή Εκεχειρία”-Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, τη Deloitte, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος-Ελληνική Αστυνομία, HELMEPA, WWF, PROLEPSIS, MOPTIL, IST COLLEGE και το Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων που πραγματοποίησε τον καθαρισμό των λιμανιών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν θεατρικές παραστάσεις για τα παιδιά από τo θέατρο ΤΟΠΙ «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» και το αυθόρμητο θέατρο PLAYBACK NUEVO, «Είμαστε οι ιστορίες μας» και σεμινάριο γαστρονομίας και υγιεινής διατροφής με τον σεφ Γιάννη Αποστολάκη”.

  • «Η AxionHellas είχε μαζί της σε αυτό το ταξίδι αγάπης 14 ιδρύματα, συλλόγους και οργανισμούς αυτής της χώρας, με αξιόλογο και σημαντικό έργο και δόθηκε η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά των ακριτικών σχολείων που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, να ενημερωθούν για θέματα όπως το bullying και η σωστή χρήση διαδικτύου» ανέφερε ο κ. Πατέρας.

Η έβδομη δράση της Axion Hellas ολοκληρώθηκε στο Καστελλόριζο με μια μοναδική συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία συγκινημένη που βρέθηκε κοντά στους Ακρίτες και τους στρατιώτες που υπηρετούν στο νησί, επισήμανε ότι «το να κάνεις το καλό, όσο μακριά και αν είναι δεν έχει σημασία, διότι είναι μέσα στη ψυχή του ανθρώπου, σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια».

17/04/2019 13:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Κάθε λαβωματιά σε μνημείο πολιτισμού, λαβωματιά και στην ψυχή μας, τόνισε ο ΠτΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: