Φρίκη για την ομολογία: «Ένιωσα ωραία και το ξανάκανα» δήλωσε ο αδίστακτος δολοφόνος




Μπροστά σε φρίκη, που δεν μπορούσαν με τίποτα να προβλέψουν, βρέθηκαν οι ανακριτές της Αστυνομίας όταν άκουσαν τον κρατούμενο υπολοχαγό, Νίκο Μεταξά, να τους ομολογεί: «Όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία».

Όπως γράφει η συνάδελφος Ξένια Τούρκη στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, μιλούσε στους ανακριτές για το πρώτο θύμα, που εντοπίστηκε στο πηγάδι του μεταλλείου Μιτσερού, τη Marry Rose από τις Φιλιππίνες. Για τον φόνο της εξάχρονης κόρης της δεν έδωσε εξηγήσεις, έλεγε μόνο διάφορα μασημένα λόγια.

Όμως, το σοκ είχε συνέχεια. Επειδή ένιωσε ωραία, είπε στους ανακριτές, αποφάσισε να το ξανακάνει. Έτσι επιδίωξε την γνωριμία του με την Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες. «Μου άρεσαν οι Φιλιππινέζες», είπε στους ανακριτές. Μάλιστα, για την Arian, ομολόγησε κυνικά ότι την έπνιξε την ώρα που έκαναν σεξ.

Οι εμβρόντητοι αστυνομικοί αναζητούν τώρα κι άλλα πιθανά θύματα του ίδιου ανάμεσα στις γυναίκες από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκαν ως εξαφανισθείσες. Ενώ οι έρευνες στο πηγάδι του Μιτσερού δεν είχαν χτες αποτέλεσμα, εντούτοις δεν εγκαταλείφθηκαν, θα συνεχιστούν και σήμερα με την υποψία ότι μπορεί στο ίδιο πηγάδι να υπάρχουν άλλα δύο θύματα της φονικής μανίας.

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κύπρο: Παραδέχτηκε και το δεύτερο φόνο στο δικαστήριο ο “Ορέστης”

Χτες, ο ύποπτος Νίκος Μεταξάς, που παραμένει ύποπτος παρά την ομολογία του, οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδόθηκε νέο διάταγμα κράτησής του. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ύποπτος ψάρευε τα υποψήφια θύματά του από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιούσε το προφίλ «Ορέστης» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και ανάφερε πως γνώρισε τις δύο γυναίκες μέσω συγκεκριμένου διαδικτυακού μέσου γνωριμιών.

Εξάλλου, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι Αρχές εξετάζουν λογαριασμούς ακόμα τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που δηλώθηκαν ως αγνοούμενες και φέρεται να λάμβαναν μέρος στη διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία συμμετείχε και ο «Ορέστης».

Οι αστυνομικές Αρχές, με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, πραγματοποίησαν και χθες έρευνες και στη λίμνη του Ξυλιάτου, εκεί που ο κρατούμενος είπε πως έριξε το πτώμα του παιδιού. Δεν αποκλείουν, όμως, το ενδεχόμενο τα στοιχεία που έδωσε ο 35χρονος για τον χώρο όπου βρίσκεται η 6χρονη να είναι παραπλανητικά.

Εντός του φρεατίου του Μιτσερού έγινε βύθιση κάμερας μεγαλύτερης ευκρίνειας με τη συμβολή ιδιώτη, η οποία μάλιστα έφτασε σε μεγάλο βάθος, χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάτι.

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης σχετικά με τον εντοπισμό δεύτερης σορού διερευνά η Αστυνομία εναντίον του 35χρονου

Υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης σχετικά με τον εντοπισμό της δεύτερης σορού, άγνωστης γυναίκας στο φρεάτιο του μεταλλείου, στο Μιτσερό, διερευνά η Αστυνομία εναντίον του 35χρονου, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση σχετικά με τον εντοπισμό της πρώτης σορού στις 14 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η Αστυνομία, αναφέρεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εντοπισμού νεκρής γυναίκας στις 14 Απριλίου, 2019 σε φρεάτιο μεταλλείου που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και δεύτερης σορού άγνωστης γυναίκας στο φρεάτιο του μεταλλείου.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τον εντοπισμό της δεύτερης σορού συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο 35χρονος, ο οποίος τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση σχετικά με τον εντοπισμό της πρώτης σορού στις 14 Απριλίου, προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα εξαήμερης κράτησης σχετικά με τον εντοπισμό της δεύτερης σορού.

Προστίθεται ότι «εναντίον του διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης σχετικά με τον εντοπισμό της δεύτερης σορού».

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Άφωνοι οι άνθρωποι στην Κύπρο από τις αποκαλύψεις: Παραδέχθηκε ο ύποπτος τους φόνους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: