Επίθεση Ο’ Ρουρκ κατά Τραμπ: Οι δηλώσεις για μετανάστες παραπέμπουν στη ναζιστική Γερμανία




Ο Μπέτο Ο’ Ρούρκ, ένας από τους κυριότερους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις ΗΠΑ, συνέκρινε τις τοποθετήσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τους μετανάστες με τη ναζιστική Γερμανία και τη «ρητορική του Γ’ Ράιχ», σε ένα βίντεο που ανήρτησε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook.

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τους «αιτούντες άσυλο ζώα και παρασιτική προσβολή. Δεν θα είχαμε εκπλαγεί, εάν, υπό το Γ’ Ράιχ, άλλα ανθρώπινα όντα περιγράφονταν ως παράσιτα, κατσαρίδες ή έντομα που πρέπει να τα σκοτώσει κανείς, όμως το να το κάνει αυτό κανείς το 2017 και το 2018 στις ΗΠΑ, δεν έχει κανένα νόημα» είπε χθες ο Ο’ Ρουρκ, σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Κάρολ, στην Αϊόβα.

Σε ένα άλλο βίντεο, που προβλήθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών έδωσε εξηγήσεις για τα όσα υποστήριξε.

  • «Συνέκρινα τη ρητορική που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος με τη ρητορική που θα μπορούσαμε να ακούσουμε υπό το Γ΄ Ράιχ» σημείωσε. «Το να χαρακτηρίζει κανείς μόλυνση ανθρώπινα όντα είναι κάτι που αναμενόταν να ακουστεί στη ναζιστική Γερμανία».

Ο Μπέτο Ο΄ Ρουρκ, που κατάγεται από την παραμεθόριο πόλη του Ελ Πάσο, στο Τέξας, υπενθύμισε ότι ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος «θέλει να απαγορεύσει όλα τα πρόσωπα μιας μονάχα θρησκείας», αναφερόμενος στο προεδρικό διάταγμα του 2017, που απαγόρευσε την είσοδο στην αμερικανική επικράτεια των υπηκόων έξι χωρών, κυρίως μουσουλμανικών.

«Ποια άλλη χώρα του κόσμου έκανε αυτού του είδους το πράγμα, είτε πρόκειται για την ανθρώπινη ιστορία είτε για την ιστορία του δυτικού κόσμου» διερωτήθηκε ο Δημοκρατικός.

«Το να ισχυρίζεται ότι οι νεοναζί, τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν ή οι υπέρμαχοι της υπεροχής της λευκής φυλής είναι πολύ καλοί άνθρωποι… δεν είναι κάτι που εγώ αναμένω εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ» κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
05/04/2019 20:01

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε κυρώσεις κατά του Μεξικό, δηλώνει από το Καλέξικο ο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: