Επίθεση με μαχαίρι εναντίον νεαρού ηθοποιού βραβευμένης ταινίας για τη μαφία, στη Νάπολη




Ένας έφηβος ηθοποιός, ο οποίος εμφανίζεται σε μια βραβευμένη ταινία για τα παιδιά εγκληματίες στη Νάπολη, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο “προπύργιο” του οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης.

  • Ο 18χρονος Ουκρανός Αρτέμ Τκατσούκ υποδύεται στην ταινία “Piranhas” έναν έφηβο που οπλοφορεί και κάνει διακίνηση ναρκωτικών. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του αναγνωρισμένου δημοσιογράφου και ειδικού στη μαφία Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Ο Τκατσούκ δέχτηκε επίθεση από μέλη της αποκαλούμενης “baby gang” την περασμένη εβδομάδα έπειτα από έξοδο για διασκέδαση με έναν φίλο του, γράφουν σήμερα οι ιταλικές εφημερίδες.

  • Ο ηθοποιός δέχτηκε δύο μαχαιριές ενώ ο φίλος του άγριο ξυλοδαρμό. Κανένας τους πάντως δεν τραυματίστηκε σοβαρά.
  • Η αστυνομία εκτιμά ότι ο νεαρός πιθανόν να στοχοποιήθηκε εξαιτίας του ρόλου του στην ταινία, η οποία βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο Καλύτερου Σεναρίου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φεβρουάριο και πρόκειται να προβληθεί στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους αυτό το καλοκαίρι.

Η ακροδεξιά Λέγκα υποστηρίζει ένα νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αποκαλούμενης συμμορίας “baby-gang”, το οποίο προβλέπει την μείωση του ορίου ηλικίας για την απόδοση ποινικών ευθυνών στη χώρα από τα 14 στα 12 έτη.

  • Σύμφωνα με το Εθνικό Παρατηρητήριο για την Παιδική Ηλικία και την Εφηβεία, το 6,5% των ανήλικων στη Νάπολη–“πατρίδας” της Καμόρα, του συνδικάτου εγκλήματος της ιταλικής μαφίας στην περιοχή– ανήκει σε “baby gangs”.

Ο συγγραφέας και πολέμιος της μαφίας Σαβιάνο διαθέτει ένοπλους σωματοφύλακες από τότε που κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του “Γόμορρα”, το 2006, το οποίο έγινε διεθνώς μπεστ σέλερ.

29/04/2019 16:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Νάπολη, Ιταλία

 

Πιέσεις στο Εργατικό Κόμμα για ένα νέο δημοψήφισμα στο μανιφέστο για τις ευρωεκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: