Στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ακολουθία της ταφής του Χριστού. Από εκείνη την ώρα οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται για προσκύνηση του Επιταφίου. ΚΥΠΕ

Επιτάφιος στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στις 26 Απριλίου

Η ακολουθία του Επιταφίου θα τελεστεί την Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

  • Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου και η ομάδα πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» ανακοινώνουν ότι, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 2019, θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου».
  • Συγκεκριμένα στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ακολουθία της ταφής του Χριστού. Από εκείνη την ώρα οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται για προσκύνηση του Επιταφίου.

Στις 16.30 το απόγευμα θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου και στη συνέχεια γύρω στις 18.30 θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Γύρω στις 19.15 θα γίνει η αναπαράσταση της πρώτης Ανάστασης, δηλαδή θα πέσουν τα μαύρα υφάσματα από τις εικόνες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία από όλες τις πόλεις για μεταφορά των πιστών.

  • Στη Πάφο η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από το Παφιακό Γήπεδο στη 13.00 το μεσημέρι, στη Λεμεσό από τον Αγιο Γεώργιο Χαβούζας στη 13.30, από τη Λευκωσία η αναχώρηση θα γίνει στις 14.30 από το Κέντρο Χειροτεχνίας, στη Λάρνακα στις 15.00 από το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στο Παραλίμνι από την πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις 15.30 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις πόλεις μέχρι τις επτά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 25 Απριλίου 2019, με την Χρύσω Χατζηδημητρίου στο τηλέφωνο 99587110.

Οι διοργανωτές καλούν «όσους πιστούς μπορούν, να παρευρεθούν στην ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ
22/04/2019 09:01

Στο φρεάτιο της φρίκης, στο μεταλλείο Μιτσερού, συνεχίζονται οι έρευνες για το 6χρονο κορίτσι

Be the first to comment on "Επιτάφιος στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στις 26 Απριλίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*