Επί ποδός η Αστυνομία στην Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση του Ιερού Λόχου-Αντιφασιστική συγκέντρωση




Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Θεσσαλονίκη ενόψει της εκδήλωσης του Ιερού Λόχου με τίτλο «Makedonian Pride» σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου, γράφει η ThessNews.

Η ανακοίνωση του Ιερού Λόχου για το πρώτο #Makedonian_Pride, ένα εθνικιστικό street party όπως αναφέρουν στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου 2019 με ώρα έναρξης της 17.00 μ.μ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

«Εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα»

Στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετο «στην επικείμενη φιέστα που ετοιμάζει το εθνικιστικό φασιστικό μόρφωμα του «Ιερού Λόχου2012», την Κυριακή 7/4 στην περιοχή μας».

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς αποφασίζει να μη διευκολύνει με κανέναν τρόπο τη δράση οποιουδήποτε εθνικιστικού – φασιστικού μορφώματος στην πόλη μας, για να μην προπαγανδίζονται οι φασιστικές τους αντιλήψεις και να στάζει το ρατσιστικό τους δηλητήριο» αναφερόταν μεταξύ άλλων στο σχετικό ψήφισμα.

«Η εκδήλωση θα γίνει κανονικά»

Απαντώντας ο Ιερός Λόχος ξεκαθάρισε ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά στο στρατόπεδο Κόδρα το απόγευμα της Κυριακής. «Επειδή έχουν αρχίσει τα παπαγαλάκια και προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο σχετικά με την εκδήλωση #MAKEDONIAN_PRIDE σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση θα γίνει κανονικά την Κυριακή στις 17.00 το απόγευμα και όλα βαίνουν βάση του προγράμματος. Κρατάμε απλά κλειστά τα χαρτιά μας για να μην δώσουμε την ευκαιρία στο κράτος-παρακράτος να μας δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το απόγευμα» αναφέρεται αρχικά στην τελευταία ανακοίνωση του Ιερού Λόχου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Ιερό Λόχο «το Makedonian Pride έρχεται με σκοπό να γίνει ένα εθνικιστικός θεσμός για την πόλη μας, όπου θα είναι ευπρόσδεκτοι όχι μόνο όλοι οι εθνικά σκεπτόμενοι Έλληνες αλλά και όλες οι συλλογικότητες, ομάδες facebook, σύλλογοι, νεολαίες εθνικιστικών κομμάτων κτλ».

Ωστόσο αργά το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε πως ο τόπος διεξαγωγής της σημερινής συγκέντρωσης, θα γνωστοποιηθεί περίπου τρεις ώρες πριν από την έναρξή της, γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη διοργάνωση τελικά στο Κόδρα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Την ίδια ημέρα υπάρχει κάλεσμα από την Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο δημαρχείο Καλαμαράς σήμερα Κυριακή στις 14:00 με τίτλο «ΝΑΖΙ στην Καλαμαριά; Ούτε να το σκέφτεστε. Goodnight Macedonian Pride. Η Καλαμαριά ξέρει από προσφυγιά. Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

ΠΗΓΗ: ThessNews

Προβλήματα και καταστροφές από τις βροχές: Σε Ρόδο, Κρήτη, Νάξο τα μεγάλα χτυπήματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: