Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος το Σάββατο του Λαζάρου και ευλόγησε τα παιδιά και τους νέους με ειδικές ανάγκες που προσήλθαν να εκκλησιαστούν. Πηγή φωτογραφίας: greeknewsonline.com

Ένα ξεχωριστό Σάββατο του Λαζάρου στην Κοινότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πορτ Ουάσιγκτον

Στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσιγκτον του Λονγκ Αϊλαντ λειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος το Σάββατο του Λαζάρου και ευλόγησε τα παιδιά και τους νέους με ειδικές ανάγκες που προσήλθαν να εκκλησιαστούν, γράφει το .

Πρόκειται για μια ειδική Θεία Λειτουργία που τελείται στον Αρχάγγελο Μιχαήλ μια φορά το μήνα (κάθε τρίτο Σάββατο) στο πλαίσιο της μοναδικής διακονίας “The Challenge Liturgy Program”, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1990 με πρωτοβουλία του π. Διονυσίου Στρούζα και του ζεύγους Εμμανουήλ και Μαρίνας Κατσούλη και αγκαλιάζει σήμερα περίπου πενήντα οικογένειες από κοινότητες του Λονγκ Αϊλαντ και του Κουίνς.

Στα παιδιά και τους νέους του προγράμματος αυτού αφιερώνει κάθε χρόνο η κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου. Κοντά τους βρίσκεται κάθε χρόνο, τα τελευταία 20 χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, τον οποίο υποδέχονται με έκδηλη χαρά και ενθουσιασμό και έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του και να ανταλλάξουν ευχές για το Πάσχα στη διάρκεια του γεύματος που ακολουθεί στην κοινοτική αίθουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ

ΠΗΓΗ: greeknewsonline.com

 

«Έφυγε» σε ηλικία 86 ετών, το Σάββατο, ο Κύπριος πρέσβης Ανδρέας Μαυρομμάτης

Be the first to comment on "Ένα ξεχωριστό Σάββατο του Λαζάρου στην Κοινότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πορτ Ουάσιγκτον"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*