Εν αναμονή των αποφάσεων της Τζέιν Λουτ η Λευκωσία, υπογραμμίζει ο Προδρόμου




O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένει να δει πώς θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία της Ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο αν υπήρξε κάποια εξέλιξη είτε με την έκθεση του ΓΓ των ΗΕ είτε με την πρωτοβουλία της κ. Λουτ, είπε ότι «αναμένεται όπως έχει ανακοινωθεί και στα ΗΕ, ότι η έκθεση θα συζητηθεί σε αυτό το διάστημα».

  • Ταυτόχρονα, η δική μας πλευρά, «βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κα Λουτ και περιμένουμε να δούμε ποιο τρόπο θα επιλέξει για να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».
  • Υπενθύμισε ότι εκτός του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν όλο αυτό το διάστημα ανά πάσα στιγμή έτοιμος για την άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των έξι παραμέτρων που έχει προτείνει ο ΓΓ των ΗΕ, ταυτόχρονα έχει ανταποκριθεί και σε ιδέες που έχει καταθέσει η κ. Λουτ.

Περιμένουμε, επομένως, συμπλήρωσε, «να δούμε ποια θα είναι η επιλογή, με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί η πρωτοβουλία, διότι, φυσικά, η δική μας πλευρά εννοεί ότι οπωσδήποτε θα πρέπει να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η ιδέα της κ. Λουτ είναι να μεταβούμε στο εξωτερικό για να μελετηθούν οι όροι αναφοράς με τη σύνθεση που υπήρχε στο Κραν Μοντανά και ερωτηθείς αν η τουρκική πλευρά έχει απαντήσει επ΄αυτού, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο προηγούμενο διάστημα και έχει καταθέσει σκέψεις και ιδέες για να υποβοηθήσει το έργο της κ. Λουτ, αλλά και έχει ανταποκριθεί θετικά σε ιδέες τις οποίες έχει αναπτύξει η κ. Λουτ. Περιμένουμε τώρα από την κα Λουτ να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
22/04/2019 14:33

 

Ο Λεωνίδας Παντελίδης ε/κ μέλος στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: