«Η ενότητα και η σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο υβριδικό μέτωπο Νεοφιλελευθερισμού και Ακροδεξιάς αποδεικνύεται καθημερινά ως η σωστή απόφαση. Συνεχίζουμε», σχολίασε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία.

  • Αναλυτικά ο κ. Ρήγας δήλωσε: «Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής στην Ισπανία είχαν ένα σαφές και ελπιδοφόρο για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μήνυμα: Την ξεκάθαρη επιθυμία του ισπανικού λαού για προοδευτική διακυβέρνηση, απορρίπτοντας τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και τιμωρώντας τη δεξιά στροφή και την εμπλοκή σε οικονομικά σκάνδαλα των Ισπανών “άριστων” του Λαϊκού Κόμματος του Ραχόι».

Αναφερόμενος στην είσοδο στην ισπανική Βουλή του υπερεθνικιστικού, ακροδεξιού κόμματος «Βοξ» ο κ. Ρήγας τόνισε: «Όσο για την είσοδο των ακροδεξιών “ορφανών” του Φράνκο στην ισπανική Βουλή, έρχεται απλά να υπερτονίσει αυτό που τόσο καιρό λέμε: Όταν επιλέγεται από κάποιους η υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας και ρητορικής, τότε οι ψηφοφόροι θα στραφούν στη γνήσια εκδοχή και όχι στις δεξιές απόπειρες απομίμησης».

  • «Στην Ελλάδα, η ΝΔ παρέτεινε για λίγο ακόμη τη ραστώνη των εορταστικών ημερών και δε βρήκε τίποτα να σχολιάσει για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας «το δε ΚΙΝΑΛ, μέσω της κυρίας Γεννηματά, συνέχισε να μη διατηρεί καμιά επαφή με την πολιτική πραγματικότητα, υποκρινόμενο πως δεν καταλαβαίνει πως η μεγάλη άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ιβηρική χερσόνησο ήρθε μετά την αριστερή στροφή του, την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού και τη σύγκλιση με τις αριστερές δυνάμεις».

«Ας είναι, σε λίγες εβδομάδες, στις κάλπες των ευρωεκλογών, οι απαντήσεις που ζητούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα έρθουν -και μάλιστα εμφατικά- από την ελληνική κοινωνία. Η ενότητα και η σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο υβριδικό μέτωπο Νεοφιλελευθερισμού και Ακροδεξιάς αποδεικνύεται καθημερινά ως η σωστή απόφαση. Συνεχίζουμε», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
30/04/2019 18:28

Οι Τούρκοι πέταξαν πάνω από τη Ρω: Στοχεύουν συνεχώς το σύμπλεγμα της Μεγίστης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: