Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Βουλγαρία και Πορτογαλία ιδρύουν Οργανισμό Τουρισμού

File Photo: Άποψη του Ναού του Απόλλωνα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας
Στην ίδρυση Διεθνούς Οργανισμού Αθλητισμού και Τουρισμού προχωρά η Κύπρος, μαζί με την Ελλάδα, το Λίβανο, την Αίγυπτο, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείο Τουρισμού .

  • Η δημιουργία του Οργανισμού International Sports & Tourism Organization for Peace & Prosperity – Διεθνής Οργανισμός Αθλητισμού και Τουρισμού για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία (ISTO for P&P), εξαγγέλθηκε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσημης, τριμερούς συνάντηση του Υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου Σάββα Περδίου, της Υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας Έλενας Κουντουρά και του Υπουργού Τουρισμού του Λιβάνου Avedis Guidanian, που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό, στις 10 Απριλίου.

«Κύριος στόχος του Οργανισμού είναι η προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας μέσω του αθλητισμού και του τουρισμού, παράγοντες οι οποίες εμπνέουν και κινητοποιούν μεγάλο μέρος των πολιτών διεθνώς. Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός θα προωθήσει, επίσης, την αειφόρο ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την ισότητα των φύλων, την οικονομική συνεργασία κ.ά.», σημειώνει το Υφυπουργείο Τουρισμού.

  • Η πρόταση για τη δημιουργία του Οργανισμού προήλθε από την Υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας. Έδρα του θα είναι η Αθήνα. Με την ολοκλήρωση της επίσημης διαδικασίας ίδρυσης του, θα τεθεί υπό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

«Ύψιστη τιμή για την Κύπρο και αναγνώριση για το Υφυπουργείο Τουρισμού, από τους πρώτους μάλιστα μήνες λειτουργίας του αποτελεί η συμμετοχή του ως ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού μαζί με την Ελλάδα, Λίβανο, Αίγυπτο, Βουλγαρία και Πορτογαλία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα αγκαλιάσει αυτή τη σημαντική προσπάθεια και θα εργαστεί εντατικά για την επιτυχία της, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη δημιουργία του Οργανισμού», αναφέρεται καταληκτικά.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/04/2019 10:58

Πόλος έλξης επισκεπτών η τουριστική έκθεση “Greek Travel Show”

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal