Ελεύθεροι οι δύο νεαροί συλληφθέντες για το θάνατο της δημοσιογράφου στο Λόντοντερι




Ελεύθεροι αφέθηκαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες οι δύο νεαροί που είχαν συλληφθεί σε σχέση με τον θάνατο από σφαίρες της 29χρονης δημοσιογράφου Λάιρα ΜακΚί στη διάρκεια των ταραχών της περασμένης Πέμπτης στην πόλη Λόντοντερι στη Βόρεια Ιρλανδία, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η αστυνομία.

  • Η Λάιρα ΜακΚί στεκόταν κοντά στην αστυνομία όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι και έπεσε νεκρή την Πέμπτη το βράδυ γύρω στις 23:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα της Παρασκευής) στο προάστιο του Κρέγκαν.

“Απευθύνω έκκληση σε αυτούς που βρίσκονταν στο Φάναντ Ντράιβ και το Σέντραλ Ντράιβ την Πέμπτη το βράδυ και έχουν τραβήξει βίντεο με τα κινητά τους να μας δώσουν τα βίντεο αυτά”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τζέισον Μέρφι.

  • Οι δύο νεαροί, ηλικίας 18 και 19 ετών, που είχαν συλληφθεί μετά τον θάνατο της δημοσιογράφου είχαν μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Μπέλφαστ για ανάκριση, είχε ανακοινώσει η αστυνομία το Σάββατο.
  • Η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό “τρομοκρατικό” και πιστεύει ότι συνδέεται με οργάνωση που είναι γνωστή ως Νέος Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (New IRA).

O Νέος IRA απορρίπτει την συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, με την οποία τερματίστηκε η σύγκρουση τριών δεκαετιών στην Βόρεια Ιρλανδία, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.600 ανθρώπους. Αυτοί επιδιώκουν την ένωση με την Ιρλανδία.

Τα επεισόδια στην πόλη σημειώθηκαν λίγο πριν από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών, κατά το οποίο οι δημοκρατικοί γιορτάζουν την επέτειο της Εξέγερσης του Πάσχα του 1916 κατά της βρετανικής κυριαρχίας.

22/04/2019 09:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Λονδίνο, Βρετανία

Δύο συλλήψεις νεαρών στη Βόρεια Ιρλανδία για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Λύρα ΜακΚι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: