Έκρηξη και πυροβολισμοί στην Καμπούλ: Σε εξέλιξη μάχη αγνώστων με δυνάμεις ασφαλείας




Έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ σήμερα και άγνωστοι επιτιθέμενοι φέρεται να εισήλθαν σε πολυώροφο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Επικοινωνιών όπου μάχονται με τις δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

  • Αυτόπτες μάρτυρες στο κέντρο της πόλης άκουσαν πυροβολισμούς, ωστόσο η περιοχή γύρω από το σημείο έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας.
  • Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι επιβεβαίωσε πως σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών γύρω από το υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριακής Τεχνολογίας αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Αξιωματούχος ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως η αρχική έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας στην είσοδο του υπουργείου. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αφγανική αστυνομία και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίο επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo News ανέφερε πως οι επιτιθέμενοι φαίνεται να μάχονται με τις δυνάμεις ασφαλείας στον πρώτο όροφο των κεντρικών γραφείων του υπουργείου.

  • Το υπουργείο Επικοινωνιών βρίσκεται στο κέντρο της Καμπούλ, περίπου δύο χιλιόμετρα από την ισχυρά φυλασσόμενη “πράσινη ζώνη”.
  • Η έκρηξη σημειώνεται την επομένη της αναβολής επ΄αόριστον μιας συνάντησης ανάμεσα σε Ταλιμπάν και εκπροσώπους της αφγανικής κυβέρνησης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα την έναρξη της εαρινής τους επίθεσης. Φονικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε πολλές επαρχίες του Αφγανιστάν.

Το αφγανικό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει διενεργήσει επίσης στο παρελθόν πολλές φονικές επιθέσεις στην Καμπούλ.

20/04/2019 12:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Καμπούλ, Αφγανιστάν

Για αναζωπύρωση της επιδημίας χολέρας στην Υεμένη, προειδοποιεί η ΜΚΟ Oxfam

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: