«Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το τι έχει συμβεί», είπε ο πρόεδρος Ιβάν Σαββίδης (video)




Ενθουσιασμένος, περιχαρής, ευτυχισμένος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης γνώρισε πραγματική αποθέωση από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Σε μια σύντομη δήλωση του ο ομογενής επιχειρηματίας δήλωσε:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι δώσαμε το έναυσμα και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μας αυτό τον χρόνο. Είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το τι έχει συμβεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν εντός και εκτός γηπέδου και να κάνω υπόκλιση σε όλους όσους αγαπάνε τα ασπρόμαυρα χρώματα. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά, πρέπει να έχουμε υπομονή και όλα είναι μπροστά μας».

Λουτσέσκου: «Αγαπώ την Ελλάδα και όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια που έχω ζήσει εδώ»

Ο πιο ψύχραιμος άνθρωπος στην σημερινή Τούμπα ήταν ασφαλώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, που θα ήθελε πολύ να απομονωθεί σε ένα μπαλκόνι με ένα ποτήρι κρασί για να διαχειριστεί τα συναισθήματα του. Ο Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε μετά τον αγώνα με τον οποίο ανακηρύχθηκε η ομάδα του και ο ίδιος πρωταθλητής.

Για το τι τους έκανε πρωταθλητές: «Είναι η δουλειά των παικτών και η αγάπη που υπάρχει μεταξύ μας. Ότι συνέβη αυτή τη σεζόν είναι η δουλειά των παικτών».

Για τα συναισθήματα του: «Είναι φανταστικό, απίστευτα συναισθήματα, δεν είναι μόνο το σήμερα, είναι όλη αυτή η σεζόν, όλα όσα έχουμε περάσει , η πόλη ο κόσμος».

Για το πως βιώνει τη φιέστα: «Είμαι εδώ άλλα θα ήθελα να είμαι μόνος μου και να ηρεμήσει λίγο το μυαλό μου από όλο αυτό. Να είμαι με ένα ποτήρι κρασί στο μπαλκόνι μόνος μου και παρέα όλα όσα ζήσαμε αυτές τις 2 σεζόν».

Για το αν είναι οι καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Πιστεύω ναι ότι είναι όχι οι καλύτερες στιγμές τις καριέρας μου άλλα της ζωής μου».

Για την επόμενη μέρα: «Καταλαβαίνω ότι από αύριο κιόλας πρέπει να εστιάσω στο παιχνίδι της Πέμπτης. Άλλα αυτή είναι η δουλειά του προπονητή είμαι από τα μοναδικά άτομα που δεν μπορώ να το απολαύσω για τόσο πολύ».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Έχω αναφερθεί ξανά σε αυτή την ατμόσφαιρα, είναι η ατμοσφαίρα που υπήρχε όλη τη σεζόν είναι απίστευτο το τι δείχνει ο κόσμος όλη τη χρονιά, σήμερα είναι το αποκορύφωμα όλων αυτών των στιγμών».

Για το αν θέλει να πει κάτι στα ελληνικά: «Οχι γιατί αύριο θα βρίσκομαι στις επιτροπές πάλι. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αγαπώ την Ελλάδα και αγαπώ όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια που έχω ζήσει στην Ελλάδα».

Τζιτζικώστας: Ιστορική μέρα χαράς για τη μεγάλη ομάδα και τον λαό του ΠΑΟΚ

“Ιστορική μέρα χαράς για τη μεγάλη ομάδα και το λαό του ΠΑΟΚ”, χαρακτηρίζει τη σημερινή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε δήλωσή του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά.

“Ο ΠΑΟΚ άξιος πρωταθλητής Ελλάδας μετά από 34 χρόνια! Είναι μια σπουδαία επιτυχία! Συγχαρητήρια!”, αναφέρει στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης.

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, διέλυσε τον Λεβαδειακό και γεύτηκε την αποθέωση του τίτλου μετά από 34 χρόνια

Πρωταθλητής και μεγάλος θριαμβευτής της σημερινής βραδιάς, της ανεπανάληπτης για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Λεβαδειακό στην “καυτή” Τούμπα με 5-0 και πανηγύρισε μετά από 34 χρόνια την κατάκτηση ενός τίτλου που για δεκαετίες διεκδικούσε. Η επιβλητική του σημερινή εμφάνιση δεν άφηνε περιθώρια για οτιδήποτε άλλο και το τελικό σκορ φανερώνει την δίψα της ομάδας που σε συνδυασμό με την αδημονία του φίλαθλου κοινού της, επισφράγισε έναν επίζηλο τίτλο, με τον ΠΑΟΚ αήττητο ως τώρα μια μόλις αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής σεζόν. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Σάκχοφ στο 2′ και στο 60′, Μπίσεσβαρ με πέναλτι στο 8′ και Σφιντέρσκι στο 81′.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις… τίτλου. Από γύρισμα του Σφιντέρσκι από πλάγια, ο Σάκχοφ με κοντινό διπλό σουτ πλάσαρε την εστία του Μπάγιτς κι έδωσε ήχο εκκωφαντικής έντασης και χρώμα… ανάστασης στις κερκίδες με το γκολ στο 2′. Ο Λεβαδειακός απείλησε στο 6′ με κεφαλιά του Νίκα, που απέκρουσε ο Πασχαλάκης θεαματικά. Η γιορτινή ατμόσφαιρα πήρε θεαματική έξαρση στο 8′ με το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που σημείωσε με εύστοχο πέναλτι ο Μπίσεσβαρ, πέναλτι που κέρδισε ο Γιαννούλης ανατραπείς μέσα στην περιοχή από τον Μητρόπουλο. Το 2-0 απλοποίησε την αποστολή του ΠΑΟΚ και ξεφούσκωσε το όποιο άγχος πιθανώς να είχαν οι παίκτες του. Οι γηπεδούχοι χαμήλωσαν τους ρυθμούς τους διατηρώντας τον έλεγχο και την κατοχή απέναντι σε έναν Λεβαδειακό, που ήταν ο “σάκος του μποξ”.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι, σε μια όχι βίαιη ανατροπή του Μάτος, αλλά ο Πέλκας που το εκτέλεσε νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Βοιωτών και το 2-0 παρέμεινε παρά τις αξιώσεις της κερκίδας για ένα τρίτο γκολ, και μια γενναία αύξηση του σκορ. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε σφοδρά και επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο και στο 53′ αύξησε το σκορ στο 3-0 με υπέροχη κεφαλιά του Βαρέλα μετά από κόρνερ του Πέλκα. Σύντομα ήρθε και το 4ο γκολ. Χωρίς αντίσταση ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τον Σάκχοφ που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς για το 4-0 στο 60′.

Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά …τελειώσει αλλά τότε άρχιζε η αποθέωση των πρωταθλητών από μια κοχλάζουσα και παλλόμενη κερκίδα που πανηγύριζε εν μέσω αποθεωτικών επευφημιών σε κάθε γωνία της κατάμεστης Τούμπας. Ο Λεβαδειακός στο 74′ πλησίασε σε ένα γκολ αλλά το σουτ του Στανόγιεβιτς αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Πασχαλάκη. Ο θριαμβευτής της βραδιάς, αλλά και της χρονιάς, γεύτηκε την χαρά και 5ου γκολ στο 81′ με σκόρερ τον Κάρολ Σφιντέρσκι που ολοκλήρωσε υπέροχη ασίστ του Ζαμπά κι έγραψε το 5-0. Το σφύριγμα της λήξης σήμανε την απαρχή μεγάλων πανηγυρισμών από ένα εκστασιασμένο κοινό, που δεν σταμάτησε από την αρχή της αναμέτρησης να πανηγυρίζει ένα πρωτάθλημα που άργησε πολύ να έρθει στην Θεσσαλονίκη και που αποτελεί την ελπίδα και φιλοδοξία χιλιάδων οπαδών του πρωταθλητή να παρόμοιες διακρίσεις.

Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης. Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα (79′ Μαλεζάς), Μάτος (70′ Ζαμπά), Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Πελκας (90′ Βιερϊνια), Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Σφιντέρσκι.

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αντιλεχού, Τσαμπούρης, Καραχάλιος (86′ Ομο), Μητρόπουλος (67′ Ζησόπουλος), Νίκας, Σαβαντογκό, Νανγκίς, Χατζηλάμπρος (66′ Στανόγιεβιτς).

Άξιος πρώτος ο ΠΑΟΚ: Μέσα σε αποθέωση η απονομή του επάθλου του πρωταθλήματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: