Έγινε η νεκροτομή στη σορό της γυναίκας που βρέθηκε σε βαλίτσα: Αναμένεται η ταυτοποίηση




Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα επί της σορού ενήλικης γυναίκας που εντοπίστηκε την Κυριακή του Πάσχα μέσα σε βαλίτσα, στον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, στο Μιτσερό, με τις κυπριακές αρχές να τελούν εν αναμονή των εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση του θύματος.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, «ολοκληρώθηκε η νεκροτομή και παρελήφθησαν τεκμήρια για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις, καθώς και για εξετάσεις DNA για σκοπούς ταυτοποίησης». Προς το παρόν, είπε, δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός.

  • Εξάλλου, την Παρασκευή το βράδυ φθάνει στην Κύπρο το σύστημα sonar για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες που διεξάγουν οι κυπριακές αρχές στις δύο λίμνες, στο πλαίσιο της εξιχνίασης των εγκλημάτων που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας έχουν γίνει οι διαδικασίες μέσω της εταιρίας Brasal, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το sonar φθάνει από το εξωτερικό την Παρασκευή για να χρησιμοποιηθεί στις έρευνες από το Σάββατο, πρόσθεσε.

  • Ο σκοπός, συνέχισε, είναι να ελεγχθεί με μεγάλη λεπτομέρεια ο βυθός και ιδιαίτερα τα πιο βαθιά σημεία στις δύο λίμνες – Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο και Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό – για τις ανάγκες των ερευνών.
  • Όσον αφορά το έργο των επαγγελματιών δυτών, ο κ. Τράγκολας είπε ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ανέφερε ωστόσο ότι πρόκειται για έμπειρους δύτες που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό σε παρόμοια περιβάλλοντα, ακόμη και σε μεταλλεία. Παίρνονται όλα τα μέτρα και παρέχεται υποστήριξη ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία μαζί τους, είπε.

Ερωτηθείς τέλος για χθεσινή ανακάλυψη στη λίμνη «Μεμί», ο κ. Τράγκολας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινο δέρμα αλλά για κάτι που δεν συνάδει με το περιβάλλον και διερευνάται.

29/04/2019 14:55
ΚΥΠΕ
Λευκωσία- Κύπρος

Αγωνία και αποτροπιασμός για 16η ημέρα στην Κύπρο: Σε εξέλιξη οι έρευνες στις λίμνες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: