Το άγαλμα του έφιππου Μέγα Αλέξανδρου, κατά τη διάρκεια της τελετής αποκαλυπτηρίων, στην Αθήνα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. Το άγαλμα ύψους 3,5 μέτρων, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς (1913 - 2005). ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, πραγματοποιήθηκαν το πρωί, από το δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

Στη σχετική ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι «σήμερα αναβαθμίζουμε την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και ταυτόχρονα υλοποιούμε μία υποχρέωση που έχει αναλάβει ο δήμος εδώ και χρόνια. Εδώ, στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, τοποθετούμε ένα έργο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας.

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος καμίνης χαιρετάει μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μέγα Αλέξανδρου, κατά τη διάρκεια της τελετής αποκαλυπτηρίων, στην Αθήνα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

  • Τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτεχνήθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα γλύπτη, Γιάννη Παππά και σήμερα, 15 χρόνια μετά το θάνατό του, ολοκληρώνεται η μακρά πορεία του. Η αρτιότητα του έργου απαντάει σε όλα τα ερωτήματα. Είναι ένα έργο για το οποίο ο ίδιος ο γλύπτης έκανε χρόνια έρευνα για να καταλήξει σε έναν ανδριάντα χωρίς μιλιταριστικό συμβολισμό, αφού αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο όχι ως στρατηλάτη αλλά ως έφηβο», τόνισε στην ομιλία του, ο κ. Καμίνης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ως υπουργός Πολιτισμού το 2001 έκανε τη δωρεά του αγάλματος στο δήμο, ο Αλέξανδρος Παππάς, πρόεδρος της επιτροπής του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά-Μουσείο Μπενάκη και γιος του καλλιτέχνη, ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Γιώργης Μαγγίνης.

 

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος καμίνης (Κ), ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος (Δ) και ο γιός του γλύπτη Γιάννη Παππά, Αλέξανδρος (Α), παρευρίσκονται στην τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του έφιππου Μέγα Αλέξανδρου, στην Αθήνα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019./ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

19/04/2019 13:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Η απόφαση ελήφθη στη Βουλή: Αίρονται οι ασυλίες για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Be the first to comment on "Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας (photos)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*