Δύο πορείες διαμαρτυρίας, του ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστών, κατά του Makedonian Pride




Με δύο πορείες διαμαρτυρίες στην Καλαμαριά, που έγιναν σε διαφορετικές ώρες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο προγραμματισμένο για σήμερα πρώτο “Makedonian Pride” του «Ιερού Λόχου», μέλη του ΠΑΜΕ, αλλά και αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι, αντιεξουσιαστές, και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, αφού συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου Καλαμαριάς στον πεζόδρομο, πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην διεξαγωγή του πρώτου Makedonian Pride. Νωρίς το απόγευμα, αντίστοιχη κίνηση πραγματοποίησαν και μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμαριά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί το Makedonian Pride του «Ιερού Λόχου» να πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα του δήμου Καλαμαριάς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του για την παραχώρηση του χώρου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο «Ιερός Λόχος» ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή του στον δημοτικό κινηματοθέατρο “‘Αστρον” του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Ωστόσο, άμεσα ο αρμόδιος δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακαλώντας την άδεια για την παραχώρηση του κινηματοθέατρου, κλείδωσε τον χώρο.

Μέλη του «Ιερού Λόχου» συγκεντρώθηκαν σε χώρο κοντά στο «’Αστρον» όπου ήταν να διεξαχθεί το πρώτο Makedonian Pride και φώναζαν συνθήματα. Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις.

07/04/2019 18:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Εκατοντάδες παιδιά της Καλαμαριάς σώθηκαν από τη γερμανική κατοχή, χάρη στην αλληλεγγύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: