Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών γύρω από την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου με τον αριθμό της λίστας των θυμάτων να ανεβαίνει στα επτά, γραφεί με συνεχή ρεπορτάζ η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”.

  • Οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ξετυλίγουν σιγά σιγά το κουβάρι των δολοφονιών. Σημειώνεται ότι η Κόκκινη Λίμνη ερευνήθηκε μέσω Drone, ενώ στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, οι δύτες με βάρδιες αναζητούν αγωνιωδώς την 6χρονη Sierra.

Μόλις λίγες ώρες μετά τα φρικτά και ασύλληπτα εγκλήματα που ομολόγησε ο κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, άρχισαν εκ νέου οι έρευνες για τον εντοπισμό της εξάχρονης Sierra στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, ενώ μετέβησαν στην Κόκκινη Λίμνη οι Αρχές στο σημείο, όπου ο 35χρονος υπέδειξε χθες ότι πέταξε τα άλλα τρία θύματα του.

Αύριο οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη

Οι Αρχές έλαβαν το πράσινο φως από την κατασκευάστρια εταιρεία και αναμένεται αύριο να αρχίσει η έρευνα μέσα στην Κόκκινη Λίμνη, όπου ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι έριξε τρία πτώματα. Σήμερα, η λίμνη που περιέχει επικίνδυνο οξειδωτικό υλικό, ερευνήθηκε με τη χρήση Drone χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε.

Σε εξέλιξη η έρευνα στο Ξυλιάτο

  • Αυτή την ώρα το βλέμμα των Αρχών βρίσκεται και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εκ νέου η έρευνα για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra. Mέλη της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο. Ο 35χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στο σημείο συνοδευόμενος από μέλη του ΤΑΕ για υπόδειξη σκηνών. Στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο επιχειρούν δύτες με σκάφανδρο κεφαλής αλλά και με συνεχή παροχή αέρα προκειμένου να εντοπίσει τη σορό της εξάχρονης Sierra.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, προέβη σε δηλώσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, απαντώντας και στις επικρίσεις για κωλυσιεργία στο έργο του σώματος σχετικά με τις εξαφανίσεις γυναικών.

Δηλώσεις Κοινοτάρχη Μιτσερού για τις έρευνες στην περιοχή

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κοινοτάρχης Μιτσερού Ανδρέας Κυριάκου σχολίασε πως η περιοχή έχει δυστυχώς χαρακτηριστεί από τα αποτρόπαια εγκλήματα που διερευνώνται ωστόσο αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που έχουν εργαστεί στα μεταλλεία είναι ενοχλημένοι με τις αναφορές όπως φρεάτιο της φρίκης ή του τρόμου ή και άλλες αναφορές όπως μεταλλείο- κατάρα. Εξήγησε επίσης το ρόλο που διαδραμάτησαν τα μεταλλεία της περιοχής αφού έδωσαν δουλειά σε ανθρώπους από όλη την Κύπρο. Ανέφερε επίσης πως εν ευθέτω χρόνω θα γίνει εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων στο χώρο του μεταλλείου Μιτσερού.

 

Για την επικινδυνότητα του νερού στην Κόκκινη Λίμνη

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, έχει ήδη ληφθεί δείγμα νερού από την Κόκκινη Λίμνη το οποίο θα σταλεί για εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα του νερού.

  • Στο νερό εντοπίζεται χαλκοπυρίτης και σιδηροπυρίτης, αφού η συγκεκριμένη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας δημιουργήθηκε από την εξόρυξη μετάλλου στο Μιτσερό, ενώ το νερό της λίμνης έχει χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητά του και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού.

Σε σχέση με τις έρευνες στο πεδίο βολής στην Ορούντα, όπου χθες βρέθηκε το πτώμα μιας ακόμα γυναίκας, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι έρευνες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό για τη συλλογή τεκμηρίων.

Δηλώσεις Διευθυντή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

  • Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι άρχισε υποβρύχια έρευνα με τη χρήση σκαφάνδρου και οι έρευνες επικεντρώνονται σε κρίσιμα σημεία. Σκοπός ανέφερε είναι να διερευνηθούν, βήμα-βήμα, τα κρίσιμα αυτά σημεία.Οι έρευνες σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα θα συνεχιστούν μέχρι που το επιτρέπει το φως της ημέρας.

Σχετικά με την κατάσταση στην Κόκκινη Λίμνη ανέφερε πως αξιολογήθηκε η κατάσταση μέσα από τις αναλύσεις που έγιναν στο νερό και έχει διαπιστωθεί αυξημένη οξείδωση.

Το γεγονός αυτό όπως εξήγησε θέτει περιορισμούς ως προς την επιχειρησιακή δυνατότητα. Στο μεταξύ, αναμένονται πληροφορίες από τις κατασκευάστριες εταιρείες, με τον Διευθυντή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάντως, να ξεκαθαρίζει πως είτε έτσι έτσι είτε αλλιώς η έρευνα στο Μιτσερό θα γίνει.

 

 

Καλά διαβασμένος ο «Ορέστης» για το πώς θα ξεφορτωθεί τα πτώματα

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έδωσε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς για την δράση του μετά την ομολογία του για τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δυο ανήλικων κοριτσιών, αναφέρει σε νέο ρεπορτάζ του “Ο Φιλελεύθερος”.

  • Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, ο 35χρονος ομολόγησε τους φόνους της Marry Rose Tiburcio, της Αrian Palanas Lozano και της εξάχρονη Sierra, ενώ προστέθηκαν η Μaricar Valdez Arquiola, η Livia Florentina Bunea, η κόρης της Elena Natalia Bunea καθώς και ακόμας μία γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων, για την οποία ανέφερε ότι, δεν θυμόταν κατά πόσον είναι από το Νεπάλ ή την Ινδία και η σορός της οποίας ανασύρθηκε από το πεδίο βολής στην περιοχή Κάμπος του Μύλου.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής τη σορό της Marry Rose, μια δεύτερη σορό, η οποία σύμφωνα με τον 35χρονο ανήκει στην Arian Lozano και μιας τρίτης γυναίκας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Οι έρευνες στρέφονται στην λίμνη της Κοκκινοπεζούλας στο Μιτσερό αλλά και στη Λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου αφού για την Μaricar αλλά και για την Livia Florentina Bunea και την κόρη της Elena Natalia Bunea φέρεται να ομολόγησε πως τις έβαλε σε βαλίτσες και τις πέταξε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό ενώ στη Λίμνη Μεμί υπέδειξε στις Αρχές ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra.

  • Ωστόσο οι χώροι που επέλεξε ο 35χρονος να «ξεφορτωθεί» τις σορούς των γυναικών φαίνεται πως δεν είναι τυχαίοι. Ο 35χρονος γνωρίζοντας καλά την περιοχή του μεταλλείου Μιτσερού επέλεξε το φρεάτιο το οποίο έχει περίπου 130 μέτρα βάθος, μέρος το οποίο δεν θα πλησίαζε εύκολα κανείς ενώ διαθέτει αρκετά τμήματα και ιδιαίτερα περίπλοκη εγκατάσταση. Όταν το μεταλλείο εγκαταλείφθηκε ο χώρος του φρεατίου γέμισε νερό και έγινε σχεδόν απροσπέλαστο.

Στο πεδίο βολής Ορούντας, σημείο όπου εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σορός γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων πρόκειται για ένα πηγάδι το οποίο καλύπτεται από χόρτα και κάποιος πρέπει να γνωρίζει καλά την περιοχή για να γνωρίζει την ύπαρξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο 35χρονος μετέβη πολλές φορές στην περιοχή για στρατιωτικές ασκήσεις με τη μονάδα του.

Στις Λίμνες Ξυλιάτου και Μιτσερού

  • Το επίκεντρο των ερευνών στρέφεται στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό των σορών. Στην Κοκκινοπεζούλα φαίνεται να εντοπίζονται υψηλά επίπεδα σιδιροπυρίτη αλλά και χαλκοπυρίτη αλλά και οξέως γεγονός που δυσχεράνει το έργο των Αρχών.
  • Το μεταλλείο της Κοκκινοπεζούλας σταμάτησε να λειτουργεί το 1968 ενώ για αρκετά χρόνια η καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή ήταν εμφανής. Η καταστροφή όμως υπήρξε δραματική και στο περιβάλλον της περιοχής και είχε ως αποτέλεσμα τη δυσκολία επιβίωσης στην περιοχή γύρω από τη λίμνη πουλιών και ζώων.

Το νερό της λίμνης χρωματίστηκε αφού χρησιμοποιείτο ως χώρος που ξεπλενόταν το μετάλλευμα ενώ η σύσταση του δεν αφήνει να επιζήσει οτιδήποτε.

Στο μεταξύ το έργο των Αρχών φαίνεται να δυσκολεύει το συστατικό που βρίσκεται εντός της λίμνης το οποίο ονομάζεται καλαγκάθι και έχει παρόμοιες ιδιότητες με το Acid και εντοπίζεται σε μετάλλευμα. Το συγκεκριμένο συστατικό έχει την ιδιότητα να διαλύει τα πάντα γι’ αυτό και μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν έχει εντοπιστεί κάτι μέσα στα νερά της λίμνης.

Οδηγίες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την συνέχιση των ερευνών

Συγκλονισμένος από την αποκάλυψη τόσων στυγερών δολοφονιών εις βάρος αθώων αλλοδαπών γυναικών και μικρών παιδιών δήλωσε, όπως έγραψε και το Hellas Journal, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εκφράζει βαθύτατη θλίψη και έντονη ανησυχία.
  • Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δώσει από την πρώτη στιγμή οδηγίες, ούτως ώστε οι διωκτικές Αρχές να πράξουν το παν για την πλήρη εξιχνίαση των εγκλημάτων και, παρά το ότι βρίσκεται αυτές τις μέρες στο εξωτερικό, ο ίδιος τυγχάνει συνεχούς ενημέρωσης για την πορεία των ερευνών.
  • “Συμμεριζόμενος πλήρως τα αισθήματα της κοινής γνώμης και τον αποτροπιασμό απέναντι στα ειδεχθή αυτά εγκλήματα, σημειώνει παράλληλα και την πηγαία αγανάκτηση της κυπριακής κοινωνίας για δολοφονίες που φαίνεται να είχαν επιλεκτικά στόχο αλλοδαπές γυναίκες που βρίσκονται στη χώρα μας για να εργασθούν, αφού τέτοια ένστικτα είναι αντίθετα με την παράδοση και τις αξίες του πολιτισμού μας”, αναφέρει η ανακοίνωση.
Με πλήρη κατανόηση για τη συναισθηματική φόρτιση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συστήνει επίσης ψυχραιμία, προκειμένου πρώτα να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες και ακολούθως να εξετασθούν υπό το φως αυτής της συγκλονιστικής εμπειρίας όλες οι σχετικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτητες αναθεωρήσεις και διορθώσεις και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Αστυνομικών

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου και ο Σύνδεσμος Ανωτέρων Αξιωματικών Κύπρου εκφράζουν τον συγκλονισμό και τον αποτροπιασμό τους σε σχέση με όσα αποκαλύπτονται για τις δολοφονίες γυναικών και παιδιών.

Σε ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος δηλώνει την στήριξη τους στον Αρχηγό Αστυνομίας και στην ανακριτική ομάδα, που διερευνά τις δολοφονίες, οι οποίοι εργάζονται νυχθημερόν, με επαγγελματισμό, ευσυνειδησία και υπευθυνότητα μπροστά στα πρωτοφανή αυτά εγκλήματα για τα κυπριακά δεδομένα, με στόχο την πλήρη εξιχνίασή τους.

Πηγή: Philenews

Απολάμβανε να σκοτώνει ο ύποπτος για τους φόνους: Ποια είναι τα επτά θύματα του “Ορέστη”;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: