Διήμερη κράτηση του “Ορέστη” για το φόνο της Μαρικάρ: “Φύλλο και φτερό” το κινητό του




Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο δύο ημερών του 35χρονου υπόπτου στην υπόθεση ανεύρεσης πτωμάτων γυναικών σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού.

  • Εναντίον του 35χρονου ερευνώνται τα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης.
  • Στην κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής με σκοπό το φόνο, αδικήματα που διαπράχθηκαν την 13η Δεκεμβρίου του 2017.

Γύρω από την εξαφάνιση της Maricar Valdez 31 ετών από τις Φιλιπίνες, σύμφωνα με τον ανακριτή Γιωρκάτζη, έγινε καταγγελία στις Αρχές ότι ελλείπει από τις 13/12/2017.

Συγκεκριμένα η καταγγελία έλεγε ότι η Maricar έφυγε από την οικία της για να συνάντηση τον αδελφό του αποβιώσαντα συντρόφου της. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2018 παραλήφθηκε από την Αστυνομία η άδεια παραμονής της Maricar και έπειτα από εξετάσεις δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

  • Την ίδια ώρα ο ανακριτής, αναφέρθηκε και στους φόνους της Marry Rose και της Arian Palanas Lozano. Σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 23 Απριλίου 2019 προέκυψε μαρτυρία ότι ο ύποπτος συναντήθηκε με τη Μaricar στις 13 Δεκεμβρίου του 2017. Ο ύποπτος, πάντα σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, παραδέχθηκε πως συνάντησε την Μαρικάρ στις 13 Δεκεμβρίου 2017 και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Για την υπόθεση λήφθηκαν αρκετές καταθέσεις και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες έρευνες. Η Αστυνομία έχει αποστείλει για εξετάσεις τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, μεταξύ των οποίων και τα κινητά του υπόπτου.

Zητήθηκε από το δικαστήριο η διήμερη κράτηση του υπόπτου, προκειμένου όπως αναφέρθηκε να ανανεωθούν και τα τρία διατάγματα προσωποκρατήσεων.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν φωτογραφίες στην κατοχή του που έχουν σχέση με τη Maricar. Το δικαστήριο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ, Philenews

Αρνείται το φόνο της 30χρονης Μαρικάρ ο “Ορέστης”: Οδηγείται σήμερα στα δικαστήρια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: