Δεν πάνε στο τουρκικό συνέδριο Μπόλτον και Κούσνερ: Γίνεται στο ξενοδοχείο του Τραμπ!




Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα λάβουν τελικά μέρος στο συνέδριο που οργανώνουν τουρκο-αμερικανικές οργανώσεις στην Ουάσιγκτον, στις 14 και 15 Απριλίου.

Την αποκάλυψη κάνει η ιστοσελίδα Ahval που αντιπολιτεύεται έντονα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Το συνέδριο γίνεται στο ξενοδοχείο Trump International για ευνόητους λόγους, καθώς οι Τούρκοι προσπαθούν να βρουν διάφορους τρόπους για να προσεγγίσουν τον Αμερικανό πρόεδρο.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή και των δύο αξιωματούχων του Λευκού Οίκου από τους οργανωτές του συνεδρίου, οι οποίοι στη συνέχεια αφαίρεσαν τα ονόματά τους. Αυτό έγινε με αίτημα των κ. Μπόλτον και Κούσνερ και σημαίνει ότι ήταν μία επιλογή του Λευκού Οίκου να μην βρεθούν στον ίδιο χώρο με Τούρκους αξιωματούχους οι πιο στενοί συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ.

Η εφημερίδα Sabah, η οποία έχει στενούς δεσμούς με την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας, ισχυρίστηκε σήμερα ότι οι κ. Μπόλτον και Κουσνέρ θα είναι μεταξύ των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το συνέδριο πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης διπλωματικής κρίσης στην ιστορία των σχέσεων της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που ξεκίνησε με την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικο σύστημα S-400. Όπως είναι γνωστό Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απειλήσει με οικονομικές κυρώσεις την Τουρκία, εάν ο Ερντογάν δεν ακυρώσει τη συμφωνία με τους Ρώσους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, και γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στο τουρκικό συνέδριο. Σήμερα έλαβε μέρος στην ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην Ουάσιγκτον.

Στην ιστοσελίδα των οργανωτών του συνεδρίου αναφέρεται ότι ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, και Υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπορν Ρος θα παραβρεθούν αν και μέχρι την Κυριακή μπορεί να ακυρώσουν και αυτοί.

Η Σαμπάχ υποστηρίζει ότι στο ίδιο συνέδριο θα εμφανιστούν ο υπουργός ΄:Αμυνας Χουλουσί ΑΚάρ, ο υπουργός Εμπορίου Ruhsar Pekcan και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Dan Brouillette.

Ελλάδα ή Τουρκία; Ποια χώρα θα αποτελέσει τη βάση της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: