Δεδομένη η εκλογή Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, λέει η αντιπολίτευση




Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του εκπροσώπου του CHP, Φαϊκ Οζτάρκ συνολικά σε 21 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης αποφασίστηκε επανακαταμέτρηση, από τις οποίες στις τρεις θα γίνει πλήρης επανακαταμέτρηση και στις υπόλοιπες μόνο επανακαταμέτρηση των άκυρων ψήφων. Προσθέτει ότι σε τρεις συνοικίες έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και πως δεν υπάρχει μεγάλη αλλαγή στο αποτέλεσμα, ενω ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρεί δεδομένο ότι έχει εκλεγεί.

  • Από την πλευρά του ΑΚΡ δεν ανακοινώθηκαν αριθμοί ωστόσο για την ισλαμική συνοικία του Φατίχ ο βουλευτής του κόμματος Αχμέτ Χαμντί Τσαμλί δήλωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση αλλά εξακολουθεί το ΑΚΡ να έχει ενστάσεις και ότι περιμένουν απάντηση.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρεί δεδομένο ότι έχει κερδίσει στον μητροπολιτικό δήμο και μάλιστα ο φακός των φωτογράφων τον συνέλαβε χθες να προσεύχεται στο τζαμί Εγιούπ, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως ‘ευχαριστήρια προσευχή’. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και για τους εργαζόμενους στον δήμο θα καθιερώσει κατώτατο μισθό 2,220 τουρκικές λίρες (350 ευρώ) ενώ σε όλες τις γυναίκες θα δίνεται άδεια στις 8 Μαρτίου. “Χάρη σε μένα οι άνθρωποι γελάνε, έφερα ηρεμία στην Κωνσταντινούπολη”, δήλωσε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
04/04/2019 10:47

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πάγος από τις ΗΠΑ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: