Άξιος πρώτος ο ΠΑΟΚ: Μέσα σε αποθέωση η απονομή του επάθλου του πρωταθλήματος




Μέσα σε αποθεωτική και φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, με χιλιάδες βεγγαλικά και ασταμάτητα φωτορυθμικά έγινε η απονομή του επάθλου του φετινού πρωταθλήματος στον ΠΑΟΚ, σε μια παλλόμενη από ξέφρενο ενθουσιασμό Τούμπα.

Ενας ένας οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου ανέβηκαν στην ειδικά σχεδιασμένη εξέδρα με την συνοδεία βιντεοσκοπημένου υλικού που προβάλλονταν στις τέσσερις γιγαντοοθόνες και κάτω από θερμές εκδηλώσεις του πλήθους.

Τελευταίος και μέσα σε μια πραγματική αποθέωση ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στον οποίο δόθηκε το έπαθλο που απένειμε λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης, στους αρχηγούς της ομάδας Αντρέ Βιεϊρίνια και Στέλιο Μαλεζά. Το σκηνικό ηταν ασυνήθιστο για ποδοσφαιρική τελετή και αρκετή ώρα μετά την φιέστα της χθεσινής βραδιάς, κανείς από τους θεατές δεν αποχωρούσε από το γήπεδο.

Την ίδια ώρα χιλιάδες φιλάθλων παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνη την τελετή της απονομής στην ειδική εξέδρα που στήθηκε στην Πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ σε εύλογο διάστημα αναμένεται να μετακινηθεί εκεί με ειδικά διαμορφωμένο διόροφο ανοιxτό λεωφορείο η ομάδα του Πρωταθλητή ΠΑΟΚ για την συνέχεια των επινικείων στην καρδιά της πόλης.

Οι 28 χιλιάδες φίλαθλοι παρέμειναν στα καθίσματα τους πέρα από έναν σημαντικό αριθμό αυτών που παρεισέφρησαν στον αγωνιστικό χώρο για να παρακολουθήσουν από κοντά την απονομή, ενώ οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων του ΠΑΟΚ, που κατέκτησαν τα προηγούμενα πρωταθλήματα το 1975 και το 1985, σε παράταξη εντός του γηπέδου μπροστά από την τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί για τον σκοπό αυτό, περίμεναν και χειροκρότησαν την απονομή.

Η φαντασμαγορική τελετή περιλάμβανε σε video wall αναφορές στους νεκρούς της ιστορικής ομάδας, από τους προπονητές της Λόραντ και Σάννον, τους παράγοντες, τους αθλητές και τους αδικοχαμένους φιλάθλους. Μια τελετή αντάξια ενός άξιου πρωταθλητή με συγκινησιακή φόρτιση αλλά και ακατάπαυστη ιστορική αναφορά στο παρελθόν της προσφυγικής ομάδας.

Πέλκας: «Όνειρο ζωής το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ»

Για το «όνειρο ζωής» που είχε, να κατακτήσει πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας μικρή… ανάσα από το «πάρτι» που στήθηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας από τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» με τη λήξη της σημερινής αναμέτρησης (29η αγωνιστική Super League) με τον Λεβαδειακό, μίλησε ο Δημήτρης Πέλκας.

«Είμαι στην Τούμπα από 13 χρονών, μισή ζωή. Ήταν όνειρο ζωής να κατακτήσω πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Όταν, νωρίτερα, φεύγαμε από το ξενοδοχείο για να έρθουμε στο γήπεδο για το παιχνίδι, έβλεπα τη χαρά στον κόσμο, το ότι περίμεναν να τους δώσουμε εμείς χαρά και χαιρόμουν πιο πολύ γι’ αυτό. Αφιερώνω την επιτυχία στην οικογένειά μου που με στηρίζει, στην ομάδα, στην οικογένεια Σαββίδη», ανέφερε ο διεθνής μεσοεπιθετικός μιλώντας στην τηλεόραση της Nova.

Ο Στέλιος Μαλεζάς εκφράζοντας τις πρώτες σκέψεις του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ανέφερε στη συνδρομητική τηλεόραση: «Πριν το ματς σκεφτόμουν όλα τα χρόνια που είχαμε τις δυσκολίες για να καταφέρουμε αυτό που απολαμβάνουμε σήμερα. Όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι και δεν είχαμε τις προϋποθέσεις. Στο τέλος, σκέφτηκα τη χαρά που παίρνουμε όλοι, εμείς, η ομάδα, ο κόσμος. Μακάρι να ζήσουμε και άλλες στιγμές σαν τη σημερινή».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τη σειρά, επίσης στη Nova, επισήμανε: «Η καλύτερη παρέα που θα μπορούσα να έχω είναι εδώ στον ΠΑΟΚ. Η εμπειρία, η ποιότητα της ομάδας, ότι είμαστε μια παρέα, η οικογένεια Σαββίδη, είναι τα στοιχεία που δίνουν στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Θυμάμαι όλες τις στιγμές που έχω περάσει με την ομάδα. Αξίζαμε την επιτυχία. Ο κόσμος φώναζε το όνομά μου σήμερα, είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτό. Δείχνει την αγάπη που έχει για μένα, τη στήριξή του σε μένα, αλλά και σε όλη την ομάδα. Αφιερώνω το πρωτάθλημα στην οικογένειά μου, σε όλη την ομάδα και στον κ. Σαββίδη».

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Πανάξια πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ»

Το δίκαιο της κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος της Super League από τον ΠΑΟΚ επισήμανε, εκφράζοντας εύσημα για την επιτυχία του ποδοσφαιρικού «Δικεφάλου», η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Σκέψεις που εκφράστηκαν με ανακοίνωση που εξέδωσε το μπασκετικό τμήμα των «ασπρόμαυρων», στην οποία, συνοπτικά, αναφέρεται:

«Η αναμονή τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας! Απόψε γράφτηκε ιστορία. Με χρυσά γράμματα. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδας. Δίκαια, πανάξια και με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Η αναμονή τελείωσε. Τα 34 χρόνια ήταν πολλά, αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο. Για όλα όσα προηγήθηκαν, αλλά και για όλα όσα θα ακολουθήσουν. Τα καλύτερα έρχονται για τον ΠΑΟΚ, είναι μπροστά μας και για όλα αυτά, η παρουσία της οικογένειας Σαββίδη αποτελεί εγγύηση. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την σπουδαία επιτυχία και μας έκαναν υπερήφανους. Από τον προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, τον εμβληματικό αρχηγό Αντρέ Βιεϊρίνια και όλους τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό και τους ανθρώπους που συνήθως μένουν στην αφάνεια, τον ένα και μοναδικό κόσμο του ΠΑΟΚ και φυσικά τον Ιβάν Σαββίδη. Τον άνθρωπο που δεν δίνει απλά νόημα στα όνειρα του κάθε ΠΑΟΚτσή. Μπορεί να τα πραγματοποιεί…».

Πρωταθλητής 2018-19 ο ΠΑΟΚ: Στην κορυφή της Ελλάδας ύστερα από 34 χρόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: