Αρχηγός ομάδας σύλληψης μεταναστών ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας Ομπάμα, Κλίντον, Σόρος




Ο επικεφαλής μιας ένοπλης οργάνωσης η οποία συλλαμβάνει παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι περνούν στις ΗΠΑ από το Μεξικό, θριαμβολογούσε ότι είχε εκπαιδευτεί για να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με το FBI.

  • Ο Λάρι Χόπκινς, ο αρχηγός της ομάδας Ενωμένοι Συνταγματικοί Πατριώτες (UCP), συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, που κυκλοφορούν οπλισμένα και ντυμένα με στολές παραλλαγής, ισχυρίζονται ότι τους τελευταίους δύο μήνες βοήθησαν τις αμερικανικές αρχές να συλλάβουν περίπου 5.600 μετανάστες στην έρημο του Νέου Μεξικού.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα στις δικαστικές αρχές, η ομοσπονδιακή αστυνομία αναφέρει ότι την περίοδο που ερευνούσαν την ομάδα του Χόπκινς, μάρτυρες τον κατηγόρησαν ότι είπε πως η UCP σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ομπάμα, τη Χίλαρι Κλίντον και τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

  • Η UCP ισχυρίζεται ότι χαίρει της υποστήριξης της Συνοριοφυλακής, σε μια περίοδο που η υπηρεσία αυτή έχει εξουθενωθεί λόγω του μεγάλου αριθμού οικογενειών που φτάνουν από χώρες της Κεντρικής Αμερικής στις ΗΠΑ και ζητούν άσυλο. Τα μέλη της UCP εμφανίζονται σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει η ίδια η οργάνωση να καλούν ομάδες μεταναστών -μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γυναίκες και μικρά παιδιά- να σταματήσουν την πορεία τους και να περιμένουν τους πράκτορες της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατηγορεί τα μέλη της UCP ότι συλλαμβάνουν παρανόμως και απαγάγουν μετανάστες υποδυόμενοι τους αστυνομικούς.

  • Ο Χόπκινς συνελήφθη μία ημέρα αφότου η Δημοκρατική κυβερνήτρια του Νέου Μεξικού Μισέλ Λάτζαν Γκρίσαμ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την οργάνωση. “Οι απειλές σε βάρος οικογενειών μεταναστών και αιτούντων άσυλο είναι απολύτως απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν”, έγραψε στο Twitter.

To PayPal και ο ιστότοπος συλλογικής χρηματοδότησης GoFundMe απαγόρευσαν την περασμένη εβδομάδα στην ομάδα να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους, επικαλούμενοι την πολιτική τους να μην προωθούν το μίσος ή τη βία. Η ACLU είχε χαρακτηρίσει την UCP “φασιστική παραστρατιωτική” οργάνωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
22/04/2019 20:28

Στην αντεπίθεση για την έκθεση Μιούλερ συνεργάτες του Τραμπ: Τί σχεδιάζουν οι Δημοκρατικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: