Απολογούνται ενώπιον του ανακριτή Λυκουρέζος και Παναγόπουλος για τη “μαφία των φυλακών”




Στις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του εφέτη ειδικού ανακριτή για να απολογηθούν, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν την Παρασκευή, οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, για τη “μαφία των φυλακών”.

Στο ένταλμα του ανακριτή, αποδίδονται στους δύο δικηγόρους οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του επιχειρηματία Άρη Φλώρου, προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση της Energa. Ήδη, για την υπόθεση της δράσης του κυκλώματος, έχουν βρεθεί στη φυλακή άλλοι δύο δικηγόροι. Μία 45χρονη δικηγόρος που προέκυψε να είχε στενή σχέση με τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας», βαρυποινίτη Αλβανικής υπηκοότητας και ο 65χρονος πρώην δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, Γιώργος Αντωνόπουλος.

Στην αντεπίθεση ο Λυκουρέζος

Ωστόσο, νωρίτερα, στις 9 το πρωί και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από χθες Κυριακή, ο συνήγορος υπεράσπισης του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής προτίθεται να καταθέσει αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα με αφορμή δηλώσεις της για την υπόθεση της αποκαλουμένης «μαφίας των φυλακών». Κατά τον κ. Κονταξή, η υφυπουργός διαρκούσης της ανάκρισης και λίγο πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος ποινικολόγος έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια για την επιτυχία της, στην Αντιτρομοκρατική, με δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση αναφέροντας πως «ξεκαθάρισε η κόπρος του Αυγεία».

HELLASJOURNAL

Τη Μ. Δευτέρα η απολογία των Λυκουρέζου και Παναγόπουλου για την “μαφία των φυλακών”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: