Ανοίγει ο δρόμος για τη δόση του 1 δισ. ευρώ από την Κομισιόν: Εγκρίθηκε η δεύτερη έκθεση




Την επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, ενέκρινε σήμερα το Kολέγιο των Επιτρόπων.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέχεια της συνεδρίασης των Επιτρόπων.

  • «Η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019», σημείωσε.

Επίσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει κάνει «τις απαραίτητες ενέργειες» για την εκπλήρωση όλων των «συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων» και ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

  • «Το περιεχόμενο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της 27ης Φεβρουαρίου 2019 και της μετέπειτα επικαιροποίησής της, θα χρησιμοποιηθεί επίσης από το Eurogroup όπου θα συζητηθεί η αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τα μέτρα χρέους που έχουν συνδεθεί με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών», καταλήγει σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

03/04/2019 13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριάς Χρ. Βασιλάκη
Βρυξέλλες, Βέλγιο

 

Σαφάρι φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων αρχίζει η ΑΑΔΕ: Ποιοι μπαίνουν στο “στόχαστρο”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: