Ανησυχία για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, εκφράζουν αναλυτές




Ομάδα ευρωπαίων παρατηρητών των τουρκικών τοπικών εκλογών επέκρινε σήμερα περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης πολιτών και δημοσιογράφων, μια ημέρα μετά τις τοπικές εκλογές που φαίνεται πως σήμαναν την ήττα του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε μεγάλες πόλεις.

  • Ο επικεφαλής της επιτροπής παρατηρητών του Συνεδρίου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης επικαλέσθηκε την ανάγκη οι άνθρωποι να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να φοβούνται κυβερνητικά αντίποινα.

«Φοβούμαι πως δεν έχουμε πλήρως πεισθεί πως αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει το ελεύθερο και δίκαιο εκλογικό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για αυθεντικά δημοκρατικές εκλογές που ευθυγραμμίζονται με τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές», δήλωσε ο Άντριου Ντόσον.

  • «Όμως θεωρούμε πως το γεγονός ότι πολλά κόμματα τα κατάφεραν, αποτελεί θετικό σημάδι για την δημοκρατική ανθεκτικότητα της Τουρκίας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.
  • Ο Ντόσον πρόσθεσε πως «μπορεί να υπάρχει λόγος ανησυχίας», αν αργήσει περισσότερο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, επισήμανε όμως πως είναι ακόμη νωρίς.

01/04/2019 11:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Καταποντίζεται η τουρκική λίρα, μετά τις ήττες του σουλτάνου στις δημοτικές εκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: