Αναστέλλεται ότι έχει σχέση με την Τουρκία και τα F-35: Ακυρώστε την αγορά των S-400 αμέσως…




Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σταματήσει να στέλνουν εξοπλισμό που αφορά το αεριωθούμενο αεροσκάφος F-35, στην Τουρκία. Η κίνηση της Ουάσιγκτον ακολουθεί την τελική απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Το Πεντάγωνο με μια ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε απόψε ότι έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 δεν θα πληγεί στην περίπτωση που η Τουρκία αποχωρήσει από το πρόγραμμα παραγωγής. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναπτύσσονται δευτερεύουσες πηγές για να αντικατασταθούν, εφόσον χρειαστεί, τα εξαρτήματα των F-35 που παράγονται από την Τουρκία.

Το μήνυμα της αμερικανικής κυβέρνησης προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι αυτό: Ακύρωσε την αγορά των S-400 για να σου δώσουμε τα μαχητικά F-35…

Είχε προηγηθεί σχετική αποκλειστική είδηση του πρακτορείου Reuters ΕΔΩ

Η Τουρκία έλαβε μέχρι στιγμής μόνο μία μονάδα πτήσης μαχητών πέμπτης γενιάς, αλλά όλες οι τρέχουσες και μελλοντικές αποστολές εξοπλισμού που σχετίζονται με το αεροσκάφος έχουν σταματήσει, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Εν αναμονή μιας σαφούς απόφασης από την Τουρκία για το αν θα παραιτηθεί από την παραλαβή του S-400, οι παραδόσεις και οι δραστηριότητες που συνδέονται με την υποστήριξη της επιχειρησιακής ικανότητας της Τουρκίας για τα F-35 έχουν ανασταλεί, ενώ ο διάλογος για το σημαντικό αυτό θέμα συνεχίζεται με την Τουρκία, είπε ένας αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ότι:
“Λυπούμαστε πολύ για την τρέχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζει η εταιρική μας σχέση για τα F-35, αλλά το υπουργείο Άμυνας λαμβάνει συνετά μέτρα για να προστατεύσει τις κοινές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην καθοριστικής σημασίας τεχνολογία μας”.

Βόμβα Reuters στον Ερντογάν για τα F-35: To Πεντάγωνο κάνει λόγω για αποχώρηση της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: