Αναγκαστική προγείωση για ελικόπτερο Apache λόγω βλάβης: Καλά στην υγεία τους οι ιπτάμενοι

Επιθετικά ελικόπτερα Apache A του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια άσκησης στο Ανατολικό Αιγαίο. Φωτογραφία: Hellasjournal
Καλά στην υγεία τους είναι οι δυο ιπτάμενοι της Αεροπορίας Στρατού που νωρίτερα διαπίστωσαν βλάβη στο ελικόπτερο με το οποίο πετούσαν στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης και αναγκάστηκαν να το προσγειώσουν σε αγροτική περιοχή στην Θεσσαλία.

  • Συναγερμός σήμανε στο 1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς που φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια τα αξιόπιστα Apache A, όταν κατά τη διάρκεια ασκήσεων, παρουσίασε βλάβη.
  • Το έμπειρο πλήρωμα του ελικοπτέρου κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια- όπως υποστηρίζει και το ΓΕΣ- σε αγροτική περιοχή. Στη συνέχεια με μεταφορικό ελικόπτερο έφτασε κινητή ομάδα επισκευών στο σημείο προσγείωσης του Apache ώστε να επισκευάσει την βλάβη.

Το επιθετικό ελικόπτερο ήδη έχει επισκευαστεί και έχει επιστρέψει στο Στεφανοβίκειο που είναι η βάση του και εξετάζεται από τους μηχανικούς. Οι δυο ιπτάμενοι είναι καλά στην υγεία τους.

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Υπερπτήσεις F-16 πάνω από Οινούσσες, Παναγιά

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal