Ακύρωση των εκλογών σε μία περιφέρεια ζήτησε το AKP, αλλά απορρίφθηκε η προσφυγή του




Αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε πως το κόμμα του προσέφυγε για την ακύρωση των τοπικών εκλογών μόνο στην περιφέρεια Μπουγιούκτσεκμετσέ της Κωνσταντινούπολης και όχι σ’ ολόκληρη την πόλη.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως το επαρχιακό εκλογικό συμβούλιο απέρριψε την προσφυγή αυτή.

Νωρίτερα από τον ιστότοπο του δικτύου Haberturk είχε γίνει γνωστό πως το AKP κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την ακύρωση των τοπικών εκλογών σ’ ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη, αφού τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν πως η αντιπολίτευση νίκησε με μικρή διαφορά στην πόλη.

Μετά την ψηφοφορία της Κυριακής, το AKP κατέθεσε προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας πως επηρεάσθηκαν απο παρατυπίες.

Στις 18,742 ψήφους η διαφορά με Γιλντιρίμ μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Ιμάμογλου

Στο μεταξύ, στις 18, 742 ψήφους είναι η διαφορά μέχρι στιγμής μεταξύ του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου με τον ανθυποψήφιό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιο του κυβερνητικού συνασπισμού στην Κωνσταντινούπολη, όπως ο Ιμάμογλου δήλωσε στο αντιπολιτευτικό κανάλι FOX TV.

      • Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είπε ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση 199, 652 άκυρων ψηφοδελτίων σε 17 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης και απομένουν άλλες 198 χιλιάδες άκυρες ψήφοι για να επανακαταμετρηθούν. Με την επανακαταμέτρηση μέχρι στιγμής έχουν προστεθεί 785 ψήφοι στον ίδιο και 2184 στον Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανέφερε ο Εκρέμ Ιμάμογλου. Όπως είπε, αυτή τη βδομάδα πρέπει να ολοκληρωθεί η επανακαταμέτρηση, προσθέτοντας ότι η εκτίμησή του είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι τελικά γύρω στις 18 με 20 χιλιάδες διαφορά υπέρ του.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ είπε ότι “αυτός που θα κερδίσει δεν είναι εκείνος που φωνάζει πιο πολύ αλλά εκείνος που έχει δίκιο”, προσθέτοντας πως τη διαδικασία την ελέγχει το Ανώτατο Συμβούλιο Εκλογών το οποίο έχει όλη την εξουσία.

05/04/2019 13:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Πρώτος και μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων, δηλώνει ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: